Konatar: URA neće podržati najavljeno povećanje PDV-a, Spajić opet prevario građane

Konatar: URA neće podržati najavljeno povećanje PDV-a, Spajić opet prevario građane

Šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar saopštio je da URA neće podržati najavljeno povećanje PDV-a i dodao da je premiejr Milojko Spajić opet prevario građane.

- Poslanici Građanskog pokreta URA neće podržati najavljeno povećanje PDV-a sa 7% na 15% na usluge smještaja u hotelima i privatnim apartmanima, hrane i pića u restoranima, kao i na promet knjiga i štampanih publikacija, jer će to dovesti do rasta cijena koje će platiti građani, ali i do lošijih uslova poslovanja za privrednike - saopštio je Konatar.

Konatar je istakao da je Spajić opet prevario građane Crne Gore, kao i privrednike, jer je obećao da zbog programa Evropa sad 2 neće biti povećanja stope PDV-a, a sada za niz usluga povećava PDV sa 7% na 15%.

- URA neće podržati Spajićev predlog za povećanje PDV-a, jer će to dodatno ubrzati infaciju i rast cijena, što će na kraju platiti građani. Turistički smještaj, hrana, piće, knjige će poskupiti i otežati život i građanima i privredi, a to Milojka Spajića i njegovu Vladu očigledno nije ni briga - zaključio je potpredsjednik URE Miloš Konatar.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.