Mihailović: Drljević po svaku cijenu želi svog prijatelja Brajkovića za ombudsmana RTCG-a
Foto: Pobjeda

Mihailović: Drljević po svaku cijenu želi svog prijatelja Brajkovića za ombudsmana RTCG-a

Uloga ombudsmana u RTCG je važna, jer je to samoregulatorno medijsko tijelo, on je zaštitnik prava gledalaca, slušalaca i čitalaca - kazao je u emisiji na Na kraju dana, na Televiziji E, glavni i odgovorni urednik E portala Duško Mihailović.

„Zašto je ta uloga važna i zbog čega se potencira ,,pakleni plan” Savjeta RTCG, na čelu sa gospodinom Veselinom Drljevićem, da se na tu poziciju instalira njegov prijatelj Todor Brajković, po svaku cijenu, zbog toga što prethodna ombudsmanka Danijela Popović, u tim svojim nalazima ukazivala kada postoje pritužbe gledalaca na neke određene sadržaje koje emituje RTCG, a imali smo prilike da vidimo niz skandaloznih. Himna bez tona, pucanje na policiju na Belvederu, lažne vijesti, skandalozni kalendari, proruske kampanje...“, naveo je Mihailović.

Da bi neko bio Ombudsman, po zakonu, objašnjava on, potrebno je deset godina rada u audio vizuelnim medijima.

„Todor Brajković je novinar štampanog medija, dnevne novine Dan, na to je ukazivala gospođa Camović-Veličković, da taj uslov nije ispunjen, dok je Veselin Drljević, predsjednik Savjeta, to relativizovao. Čak i relativizacija je toliko nevješta i providna da jednostavno kad to slušate, imate osjećaj da je njih baš briga šta će izgovoriti, pa je onda Drljević to pravdao tako što Brajković nema ugovor sa dnevnom novinom dan, nego sa firmom Jumedia Mont, koja ima u vlasništvu dvije radio stanice i portal. To su dvije muzičke stanice i Todoru Brajkoviću nikad niko čuo glasa nije na radiju“, istakao je Mihailović.

Komentarišući izmjene uslova za izbor ombudsmana u RTCG-u, sagovornik TvE kaže da su oni došli u paketu sa izmjenjenim uslovima za izbor direktora RTCG-a, te kao i za direktora, tako i ombudsman aviše nije potrebno deset godina iskustva u audio i vizuelnim medijima, već je dovoljno pet godina u novinarstvu ili pet godina bavljenja naukom u medijima.

Na primjeru RTCG-a se najbolje vidi selektivno postupanje Specijalnog državnog tužilaštva, kaže Mihailović i podsjeća na brojne prijave protiv neregularnog izbora RTCG-a, iako je to prošle godine izviđano, a u međuvremenu se izmijenila nadležnost i sad ono više nije nadležno.

„Sad je sveto došlo u ruke Duška Milanovića, šefa podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva, koji ima hiljade nekakvih predmeta, kojim Osnovno državno tužilaštvo treba da se bavi , zaostalih… To će vjerovatno ponovo da se odugovlači“, naglasio je Mihailović. 

Sagovornik Televizije E kaze da je izučavao Zakon o Glavnom gradu i o lokalnoj samoupravi, u kome stoji da gradonačelnika bira Skupština opštine, i jedino je to definisano,te da ova farsa sa ministrom Sašom Mujovićem, koji je nosilac liste a nije kandidat za gradonačelnika, nije nezakonito. 

„Gradonačelnik ne mora biti na listi. I to može! To je očigledno rupa u zakonu. Vjerovatno nikome nije palo na pamet, nekom zakonopiscu, da takvo nešto može da se desi“, rekao je Mihailović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.