Đeljošaj: Građani da prijave svaku trgovinu koja ne poštuje akciju “Limitirane cijene”

Đeljošaj: Građani da prijave svaku trgovinu koja ne poštuje akciju “Limitirane cijene”

Potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj kazao je na pres konferenciji da akcija ograničenja marži počinje sjutra, i trajaće do 31. januara naredne godine.

“Mislim da su trgovine imale dosta vremena da se pripreme. Pripremljen je novi logo koji će pomoći da građani budu obaviješteni o namirnicama koje su na sniženju. U pripremi su i flajeri koji će biti distribuirani do svih domaćinstava u Crnoj Gori. Sve procedure su završene”, istakao je Đeljođaj, koji je najavio i promociju ove akcije SMS porukama.

Pozvao je građane da prijave bilo koju trgovinu koja je u obavezi, a ne poštuje akciju.

“Naši građani biće u prilici da kupuju 1. 000 artikala sa limitiranim cijenama”, istakao je Đeljošaj, i pozvao medije da ovu akciju medijski isprate.

Vlada je utvrdila predlog zakona o potrošačkim kreditma kojim će biti ukinute naknade za obradu i prijevremenu otplatu stambenih kredita, a biće uvedena i najviša dozvoljena efektivna kamatna stopa na potrošačke kredite.

U potrošačke kredite računaju se – stambeni krediti, gotovinski nenamjenski krediti, gotovinski krediti za penzionere, hipotekarni krediti, krediti za rekonstrukciju i adaptaciju, krediti za refinansiranje, krediti za kupovinu motornog vozila i krediti za obrazovanje.

Đeljošaj je kazao da je Zakon potošačkim kreditima u potpunosti usklađen sa evropskim partnerima, i da je usklađen i sa Savjetom Centralne Banke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.