Brđanin o Joanikijevom ustoličenju na Cetinju: Izvinjavam se građanima koji su osjetili hemijska sredstva, nije bilo svjesnog prekoračenja ovlašćenja

Brđanin o Joanikijevom ustoličenju na Cetinju: Izvinjavam se građanima koji su osjetili hemijska sredstva, nije bilo svjesnog prekoračenja ovlašćenja

Upitan o ustoličenju mitrpolita Joanikija od prije tri godine, direktor Uprave policije Zoran Brđanin je kazao da je upotreba sredstava prinude bila srazmjerna.

On se izvinio građanima koji su osjetili posljedice sredstava prinude.

“Među njima je bio značajan broj onih koji to nije trebalo da osjete, prije svega mislim na hemijska sredstva. Nije bilo nikakve namjere i svjesnog prekoračenja ovlaštenja”, rekao je Brđanin na konferenciji “Kako kreirati policijsku kulturu koja eliminiše torturu“, koju je organizovala Građanska alijansa.

On je, komentarišući to što je šef obezbjeđenja ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, osuđen za nasilje, rekao da je to jedan od najboljih službenika, i da je napravio grešku.

“Taj čovjek je napravio grešku, koju je priznao, osuđen je, odgovarao je, i što se tiče tog čovjeka, on ne treba da trpi nikakvu posljedicu, on treba na odgovarajući način da bude rehabilitovan”, dodao je Brđanin.

Izvor:M PORTAL

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.