Abazović: Ko će da se ugradi u 19 miliona od brodova; Pejović: Vi ste zloupotrijebili 350 hiljada za lobiranje

Abazović: Ko će da se ugradi u 19 miliona od brodova; Pejović: Vi ste zloupotrijebili 350 hiljada za lobiranje

Poslanici Skupštine Crne Gore nastavili su danas sjednicu Sedmog vanrednog zasijedanja u 2024. godini, a raspravljaće o zakonima potrebnim za implementaciju programa "Evropa sad 2".

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović govorio je o kupovini francuskih brodova, pri čemu je istakao kako se pita "ko će da se ugradi u 19 miliona eura od tog posla".

"Dajte ime poljske firme koja ke posrednik u kupovini brodova", rekao je on.

Na to je odgovorio potpredsjednik Skupštine Boris Pejović.

"Sumnja se da ste, dok ste vodili Vladu, zloupotrijebili 350 hiljada eura za lobiranje, to je procesuirano. Kada kažete da podržavamo kriminal, dokažite to, jer vi vrtite iste teze", rekao je on.

Rakočević: Životni standard građana biće obezvrijeđen

Nikola Rakočević (DPS) kazao je da program "Evropa sad 2" neće doprinijeti boljitku standardu života građana.

"Počeli smo sa tim da će zarada biti veća za 250 eura. Došli smo do toga da ste to revidirali na 40 eura. Ali se time stvorila rupa u budžetu…Kako ste odlučili da napunite budžet? Ne realnom ekonomijom, već povećanjem akciza. To dalje znači povećanje usluga i proizvoda. U finalu, dugoročno i kratkoročno – obezvrijediće životni standard građana“, ocijenio je Rakočević.

Siguran sam da, navodi Rakočević, predlagači zakona ne žele načiniti građane siromašnim – ali put do pakla popločan je dobrim namjerama.

„Ovo nije rješenje za postizanje rezultata“, ocijenio je Rakočević.

Zoja Bojanić–Lalović (DPS) osvnrula se na jučerašnji tekst „Islamizacija Podgorice?“.

Izvor:Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.