Lazarević na čelu Vojske dok se ne donese rješenje o prestanku službe
Zoran Lazarević

Krapović saopštio

Lazarević na čelu Vojske dok se ne donese rješenje o prestanku službe

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general Zoran Lazarević biće na na čelu Vojske dok se ne donese rješenje o prestanku službe, saopštio je danas na konferenciji za novinare ministar odbrane Dragan Krapović.

Krapović je ponovio da je na posljednjoj sjednici Savjeta za bezbjednost i odbranu predložio smjenu načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Zorana Lazarevića.

“To sam uradio na zakonit i na način na koji je to svaki put prije urađeno. Odluka nije prihvaćena od predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i ja nemam problem sa tim, građani će zauzeti svoj stav o tome“, naveo je Krapović i dodao da ta odluka i dalje stoji pred Savjetom.

Krapović je kazao da on nije donio rješenje o prestanku službe, već da je poništio rješenje bivšeg koordinatora Ministarstva odbrane Filip Adžića o produženju trajanja službe Lazareviću.

Na pitanje šta će se desiti ako Milatović bude ponovo protiv, Krapović je odgovorio da je pokrenuo proces prestanka službe.

„Savjet je obavezan zakonom da oficir kome je prestala služba mora biti razriješen najkasnije danom kada mu je prestala služba“, rekao je Krapović.

Naveo je da je bilo mnogo spekulacija o “obezglavljivanju” Vojske i slično, ali da to nije tako.

„Postoji predlog za razrješenje i da neko naslijedi načelnika Generalštaba. Očekujem da Savjet to uvaži“, rekao je Krapović.

U potpunosti se, kako je rekao, kreće u okviru onoga sto su njegova zakonska ovlašćenja.

“Ako odluka bude donešena, ona će biti donešena po sili zakona. Zakon propisuje da mu mora prestati služba… Lazarević je načelnik Generalštaba VCG dok se ne donese rješenje o prestanku službe”, kazao je Krapović i tvrdi da je to po zakonu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.