Lista
Foto: Pokret za Podgoricu

Lista "Jakov Milatović- Za bolju Podgoricu" predstavila program

Koalicija "Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu" na čelu sa nosiocem liste Lukom Rakčevićem predstavila je danas svoj izborni program pod nazivom "Vizija bolje Podgorice".

Na samom početku predstavljanja programa prisutnima se obratio predsjednik Crne Gore Jakov Milatović ističući da će građani imati prilike da vide izuzetan plan razvoja grada, brojne kapitalne projekte i mjere koje se tiču djece, roditelja, penzionera, zaposlenih i nezaposlenih u Podgorici.

"Izradili smo i sajt gdje građanke i građani Podgorice mogu detaljno da se upoznaju sa svim projektima čijom realizacijom će Podgorica postati moderan evropski grad. Pored programa mi imamo i izuzetnog kandidata za gradonačelnika koji je u odnosu na ostale dokazani borac za bolju Podgoricu u posljednjih 10 i više godina, kako iz pozicije opozicije tako i vlasti, zbog čega će upravo Luka Rakčević i biti budući gradonačelnik Podgorice", kazao je Milatović.

Kandidat za gradonačelnika Luka Rakčević predstavljajući program vizije bolje Podgorice koji broji 51. tačku je istakao prije svega ono što će njihova lista po dolasku na vlast realizovati u prvih 100 dana, obezbijediće prvo 50% subvencija za produženi boravak djece, korpu domaćih proizvoda za sve trudnice, koš u svakom kvartu, besplatan prevoz za sve penzionere, bioskop u KIC-u Budo Tomović, kupiti 50 novih autobusa, "bike sharing" sistem, i početi izgradnju Istočne tribine stadiona Pod Goricom, trga Božane Vučinić I rekonstrukciju Jusovače.

Rakčević je istakao da pored projekata koje će realizovati u prvih 100 dana imaju brojne razvojne projekte, kao i socijalne mjere koje će značajno unaprijediti život svih građanki i građana Podgorice. Osnovaće fond "Stan za sve" na nivou Glavnog grada kojim će omogućiti svim građanima koji nemaju stan da po duplo povoljnijim uslovima od tržišnih, sa cijenom od nekih 900€ po metru kvadratnom dođu do svog krova nad glavom.

On je predstavio i projekte za izgradnju saobraćajne infrastrukture sa posebnim akcentom na izgradnju devet novih podzemnih garaža u urbanim djelovima grada i to na sljedećim lokacijama: Blok V, trg Božane Vučinić, City Kvart, trg Golootočkih žrtava, kod hotela Podgorica, u sklopu istočne tribine stadiona Pod Goricom, iza zgrade Simpa, kod KBC- a i na trgu Balšića - iza Beka.

Rakčević je istakao da su u periodu od dolaska na vlast izgradili oko 120 hiljada kvadrata parkovskih površina i obećao da će u narednom četvorogodišnjem mandatu izgraditi još 500 hiljada kvadrata parkovskih površina u svakom dijelu Podgorice. Pored velikog broja parkova realizovaće projekte koji se tiču uređenja Male Gorice, Malog brda i Dajbabske gore, izgradiće veliku solarnu elektranu na rasadniku Zelenila, kao i urbane bašte u svim djelovima grada.

Takođe, Rakčević ističe da je poseban akcenat stavljen i na razvoj sporta u glavnom gradu, njihov program predviđa i osnivanje Sportskog društva "Budućnost", naredne godine će organizovati višemjesečne aktivnosti povodom slavlja, vijek postojanja fudbalskog kluba "Budućnosti". Planiraju izgradnju javnog bazena, ali i izgradnju sportskih terena u svim kvartovima koji će Podgorici vratiti sportski duh.

Rakčević je poručio da za razliku od njih, njihova politička konkurencija u zadnje tri decenije nije nikada niti jednu riječ rekla, niti nešto uradila da zaštiti interese Glavnog grada. "Oni ne znaju kako ovaj grad funkcioniše, šta su čije nadležnosti, koji su projekti započeti i koji su to novi projekti koji se moraju realizovati, Podgorica nema vremena za gubljenje", poručio je Rakčević.

Rakčević je zaključio da ukoliko neko želi da se odredi prema programu i viziji razvoja Podgorice neće imati nikakvu dilemu 29. septembra na izborima koga da glasa.

Kandidatkinja za odbornicu Nađa Ljiljanić kazala je da je njihov program velikim dijelom zastupljen u dijelu socijalnog programa za koji će se posebno zalagati ona kao buduća odbornica u Skupštini Glavnog grada. Ljiljanić je istakla da će Koalicija "Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu" poseban akcenat dati na davanje subvencije za produženi boravak učenika u prva tri razreda osnovne škole. Takođe, ona ističe i da će obezbijediti svoj djeci u osnovnim školama besplatnu užinu, poručila je i da oni misle na sve generacije i da će zbog toga omogućiti svim penzionerima, kako je kazala, onima koji su izgradili Podgoricu i našu zemlju besplatan gradski prevoz.

Kandidat za odbornika liste "Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu", Balša Špadijer osvrnuo se na probleme u infrastrukturi Glavnog grada. On je građanima kazao da je njihovim programom predviđena izgradnja nadvožnjaka/podvožnjaka između Bastona i Starog Aerodroma, kao i završetak izgradnje bulevara Veljka Vlahovića. Špadijer je predstavio projekte koji se tiču i izgradnje bulevara Vojislavljevića, Zapadne obilaznice, novog dječijeg odmarališta na Veruši, završetak radova na izgradnji Gradskog pozorišta, kao i rekonstrukciju Podgoričanke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.