Laković: Izgradićemo novi dnevni centar za djecu sa teškoćama u razvoju koji je prijeko potreban Podgorici

Laković: Izgradićemo novi dnevni centar za djecu sa teškoćama u razvoju koji je prijeko potreban Podgorici

Prije mjesec dana smo, sa ledine, pokrenuli priču izgradnje prijeko potrebnog, novog i modernog Dnevnog centra za djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju, koji će se nalaziti u mirnoj oazi između Tološa i Mareze", saopštio je kandidat za odbornika liste "Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu" Goran Laković.

Laković je poručio da su prostorni kapaciteti postojećeg Dnevnog centra davno prevaziđeni, Glavni grad decenijama unazad nije razmišljao u pravcu izgradnje novih objekata tog tipa, koji bi zadovoljili potrebe sve većeg broja korisnika i korisnica i svih zaposlenih. On je dodao i da su tako, umjesto poboljšanja uslova i uvođenja brojnih novih servisa, poput "predaha roditeljstvu“, djeca, omladina, njihove porodice, ali i svi zaposleni u skučenom Dnevnom centru bili prepušteni sebi samima, nevidljivo noseći svoje probleme i gurajući kroz život.

-Zbog toga je naša obaveza da priču pokrenemo sa mrtve tačke i pokušamo uraditi sve, da do početka gradnje novog Dnevnog centra dođe što je prije to moguće - istakao je Laković.

Dodaje da će novi dnevni centar raditi 24 sata, kroz svih 365 dana u godini.

-Pružaće usluge roditeljskog predaha, kao i uvesti nove servise koji će biti usmjereni na kućnu pomoć svim onim ljudima koji se sami staraju o djeci sa poteškoćama u razvoju. Pored toga, imaće i personalne asistente (koje bi finansirao Grad, poput programa geronto-domaćica), ali i savjetodavnu Komisiju – sačinjenu od strane roditelja, NVO i civilnih aktivista, koji bi Gradu i nadležnim službama sugerisali otklanjanje svih nedostataka - poručio je Laković.

On je kazao i da će uporedo sa tim aktivnostima Dnevnog centra Grad obezbijediti poseban fond za stipendiranje deficitarnih zanimanja i time nadomjestiti nedostajući kadar, posebno onaj koji treba da radi sa OSI – defektologe, logopete, njegovatelje i slično.

-Kroz dobijanje inputa od Savjeta Dnevnog centra i roditelja korisnika/ca, Grad će prilagoditi postojeću i buduću parkovsku infrastrukturu, kako bi ona bila dostupna svima, dok će pokrenuti i kampanje zapošljavanja teže zapošljivih grupa, posebno na poslovima u okviru gradskih preduzeća za koja ta lica budu imala radnu sposobnost. Društvo je veliko onoliko koliko brine o svojim najranjivijim kategorijama. Budimo veliki - zaključio je Laković.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.