Milović: Umjesto nagrade, podgorički vatrogasci nagrđeni

Milović: Umjesto nagrade, podgorički vatrogasci nagrđeni

Andrej Milović, nosioca liste “Podgorička lista - Andrej Milović”, smatra da podgorički vatrogasci nisu nagrađeni za svoj rad. On je dodao da rukovodstvo te službe vatrogasce tjera da potpišu da se odriču prava na naknadu po osnovu prekovremenih sati.

- Umjesto da podgorički vatrogasci budu nagrađeni za prekovremeni rad i dežurstvo, rukovodstvo Službe zaštite i spašavanja Glavnog Grada, vatrogasce tjera već danima da potpišu da se odriču prava na naknadu po osnovu prekovremenih sati. Da stvar bude još skandaloznija, vatrogasci su prekovremene sate napravili na osnovu Naredbe o pripravnosti od 19. jula 2024. godine, kojom su obavezani da budu u stanju 24-satne pripravnosti, te da se u slučaju požara na poziv odmah odazovu, što su oni kao profesionalci radili cijelo ljeto - navodi Milović u saopštenju.

Dodaje da početak podgoričke kampanje posjetom zamjenika gradonačelnice Luke Rakčevića i predsjednika Crna Gore Jakova Milatovića, a juče i gradonačelnice Olivere Injac - dokazao je da njima vatrogasci služe isključivo za političku promociju i slanje slike biračima o lažnoj brizi o vatrogascima, da bi nakon toga, kada se kamere ugase, tjerali iste te vatrogasce da se odriču zarađenih prekovremenih sati.

- Kao gradonačelnik Podgorice neću dozvoliti da naši heroji, koji čuvaju naše domove i prirodu, budu zakinuti za jedan euro. Takođe, apelujem na vatrogasce da se NE odriču prekovremenih sati, već da se bore za svoja prava i svaki sat pošteno zarađen. Vladavinu prava i izvršenje sudskih odluka, koje mjesecima odbija odlazeća gradonačelnica Injac, nakon 29. septembra dočekaće i Služba zaštite i spašavanja - zaključuje on u saopštenju.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.