Popović: Porazili smo neozbiljnu ekonomsku politiku koja se svela na cijenu ulja ili čokolade
Foto: Demokrate

Popović: Porazili smo neozbiljnu ekonomsku politiku koja se svela na cijenu ulja ili čokolade

"Zahvaljujući odgovornoj ekonomskoj i fiskalnoj politici i smanjenju sive ekonomije na šta ukazuje planirana naplata PDV za 2024. godinu u iznosu od 1,19 milijardi eura, za razliku od 2019. godine kada je naplaćeno 695 miliona eura ili naplata poreza na dobit u 2024. godini u iznosu od 164 miliona eura za razliku od 2019. godine kada je naplaćeno 73 miliona eura, postignuti su rezultati koji direktno poboljšavaju kvalitet života svih građana, a ne samo privilegovanim tranzicionim dobitnicima", navodi Popović.

Ovi pokazatelji, ističe Popović, dokazuju da povećanja zarada i penzija nisu rezultat slučajnosti.

"već produkt dosljedne i odgovorne ekonomske politike koja je dovela do stabilizacije i rasta budžetskih performansi. Neozbiljnu ekonomsku politiku koja se svela na cijenu litra ulja ili cijenu čokolade smo porazili i nikad se više nećemo baviti njome, jer nam je ostavila poreski dug od 636 miliona eura, 200 miliona palih garancija, 800 miliona eura isisanih iz KAP-a i nažalost, 95.000 građana ispod granice apsolutnog siromaštva", zaključila je Popović. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.