Advokat: Za optužbu za ubistvo Vujovića koristili pravno nevaljane dokaze

Advokat: Za optužbu za ubistvo Vujovića koristili pravno nevaljane dokaze

Suđenje Draženu Vojvodiću i Novici Đikanoviću optuženim za svirepo ubistvo Vidaka Vujovića danas je u podgoričkom Višem sudu odloženo za 16. septembar nakon što je advokat Damir Lekić zatražio izuzeće tužiteljke Ane Radović.

Proces vodi sudija Veljko Radovanović.

Tužiteljka Radović u ovom predmetu već duže vrijeme mijenja koleginicu Radmilu Gačević koja je obrađivač i postupajući tužilac ali je već duže vrijeme na bolovanj.

Advokat Lekić je tražeći izuzeće tužilaštva pojasnio sudu da to čini jer je tužiteljka Radović uprkos pravno nevaljanim dokazima istrajala u namjeri da podigne optužnicu u ovom slučaju.

- Tužiteljka Gačević je svojim postupanjem svima stavila do znanja da želi da postupa na nezakonit način. U spisima predmeta postoje dokazi koji nisu pravno valjani. Radi se o dokazima koji su nastali, između ostalog prilikom vršenja pretresa, koji nije sproveden u skladu sa zakonom. Svi ti dokazi su kamen temeljac optužbe I prethodna državna tužiteljka koja je sada na bolovanju, želi da ih koristi kao dokaz, iako nisu prikupljeni u skladu sa zakonom - kazao je advokat Lekić.

Prema navodima optužnice, Vojvodić je 31. marta prošle godine u mjestu Šteke, u Podgorici, na podmukao i svirep način, ubio Vidaka Vujovića.

Vojvodić je tog dana u periodu između 16 i 17.30 časova, zloupotrebljavajući povjerenje koje je Vujović imao prema njemu, došao po njega vozilom „golf“ barskih oznaka i odvezao ga do mjesta Šteke, gdje ga je ubio.

Tužilaštvo je utvrdilo i da je Vojvodić zajedno sa okrivljenim Đikanovićem polio benzinom i zapalio tijelo Vujovića, da bi potom zajedno napustili lice mjesta.

Zločin je otkriven 8. aprila prošle godine i to sasvim slučajno kada je vlasnik kuće u naselju Šteke obilazio teren oko porodičnog imanja.

Među krunskim dokazima protiv optuženih za ovaj zločin je iskaz bivše djevojke Dražena Vojvodića.

Ona je pred tužiocima ispričala da je Vojvodić, sa kojim je ranije bila u emotivnoj vezi, pozvao 1. aprila da se vide.

Našli su se iza jednog šoping centra. Vojvodić je došao kolima, a djevojka je ušla u vozilo i, kako je navela, tada se čudno ponašao i stalno ponavljao da mora nešto da joj pokaže.

Uzeo je telefon i pokazao joj snimak na kome je vidjela mladića kako leži na boku, okrenut leđima i pomjera noge.

Objasnila je da je momak sa snimka bio živ i da je stalno ponavljao - nemoj, a da se na snimku čulo kako se Dražen smije.

Nakon toga na snimku se čuo pucanj, a vidjelo se da je metak pogodio momka dok je ležao.

Od šoka djevojka je počela da gura osumnjičenog pitajući ga zašto je to uradio.

Na saslušanju je kazala da joj je Vojvodić odgovorio: ,,On je juče htio mene da ubije, pa je bolje što sam ja njega ubio, nego on mene!“

Ona je tužiocu pojasnila da slučaj nije prijavila iz straha za sebe i svoju porodicu.

Za danas je bilo planirano saslušanje vanbračne supruge stradalog Vidaka Vujovića, kao i vještaka balističke i DNK struke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.