Orlando Blum - Zbog uloge sam drastično smršao, mislio sam da ću umrijeti

Orlando Blum - Zbog uloge sam drastično smršao, mislio sam da ću umrijeti

U filmu Šona Elisa "The Cut" Orlando Blum igra boksera na ivici potpunog sloma, koji je u trci sa vremenom jer mora da smrša prije borbe. Pod vođstvom sumnjivog trenera, koga igra Džon Turturo, Blum će u filmu učiniti sve da skine kilograme, čak i ako mu to ugrožava život.

Međutim, i sam Orlando Blum je izgubio nevjerovatnih 20 kilograma za tri mjeseca dok je radio na pripremama za film. On je govorio o svojoj fizičkoj transformaciji koja bode oči u studiju "Variety Film Festivala" u Torontu.

"U suštini sam smanjivao hranu u periodu od tri mjeseca sve do neposredno prije snimanja, kada sam bio najmršaviji. Smršao sam 20 kg, a imao sam oko 83 kada sam počeo. Tako da sam dosta smršao, a bio sam i veoma mentalno poljuljan, jer kad se dovoljno dugo hranite tunjevinom i krastavcima tako to biva", rekao je Blum.

Glumac je dodao da je mislio "da će umrijeti" u procesu mršavljenja, te da je njegova supruga Kejti zaplakala kada je vidjela koliko je smršao. "Bio sam veoma, veoma gladan. Posljednje tri nedjelje u Londonu, prije nego što smo krenuli sa snimanjem, jeo sam samo tunjevinu i krastavce", dodao je.

Pošto film prati boksera na često uznemirujućem putu ka nižoj težinskoj kategoriji, Elis je snimio "The Cut" obrnutim hronološkim redosledom, što znači da se Blum zapravo udebljavao tokom produkcije.

"Vaš mozak je u suštini gladan kalorija, bilo je nemoguće da radi dok je na dijeti. Dakle, došao je kod nas sa najnižom kilažom, a onda je počeo da jede. To je značilo da smo morali da snimimo film od kraja ka početku. Tokom 25 dana koliko smo snimali, unosio je kalorije", ispričao je Elis.

Orlando je dodao da je fizička transformacija bila više uzbudljiva nego zastrašujuća.

"Bio sam više iznenađen mentalnim aspektom toga, kao što je nedostatak sna, a ne iscrpljene kalorije. Mnogo toga se dešava u tvom mozgu… živjeti u tom prostoru neko vrijeme bilo je veoma izazovno."

Međutim, publika koja traži direktan film o boksu može biti iznenađena, jer "The Cut" više deluje kao horor tela. Smešten je uglavnom u hotelskoj sobi dok bokser crpi krv, uzima diuretike i manipuliše svojim telom pre svih važnih merenja. Neke od intenzivnijih scena šokirale su publiku na svetskoj premijeri filma u četvrtak uveče.

- Neko u mom redu se onesvijestio! Da, imali smo nesvjesticu. Mislim da to moramo da stavimo na poster filma.

Balf, koji igra ženu Blumovog lika, rekla je kada je prvi put vidjela "The Cut" sa publikom da je shvatila kako možete da pročitate nešto na stranici i da zvuči jednosmjerno, ali kada vidite to, tako je visceralno.

Inače, Orlando Blum je u intervju ubacio i predstojeći album Kejti Peri, njegove vjerenice sa kojom ima kćerku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.