Spajić: Neću dozvoliti da Milatović opstruira ES 2

Spajić: Neću dozvoliti da Milatović opstruira ES 2

Predsjednik Jakov Milatović pokušava da opstruira Evropu sad 2, kao što je to pokušao sa Ibar zakonima, rekao je premijer Milojko Spajić.

- Ja to neću dozvoliti. Za mene ne postoji bitnija tema u ovoj državi od standarda građana. To je broj jedan tema u Crnoj Gori. Podizanje standarda građana je nešto zbog čega sam se politički aktivirao- kazao je Spajić.

-Sa 222 eura koliko nas je zatekla minimalna zarada, sada ćemo imati nezamislivih 600 i 800 eura za srednjoškolce i za visokoškolce. Imaćemo povećanje svih zarada u Crnoj Gori u prosjeku preko 20%, skoro 25%. Prosječna zarada u oktobru će biti 1000 eura. Duplo više nego prije 3,5 godine- rekao je Spajić.

Naveo je da će penzije da rastu u januaru 2025.

-U prosjeku 50-60 eura. Imali smo rast penzija, minimalna penzija u Crnoj Gori, sada iznosi 450 eura. Svakog mjeseca penzioneri koji su primali 290-300 eura, sada ti penzioneri primaju 450 eura. Preko 160 eura više nego što su tada primali. To je 74.000 penzionera koji svakog mjeseca razumiju šta znači Evropa sa 2.- naveo je premijer.

Tvrdi da predsjednik želi da radnici u oktobru ne osjete Evropu sa 2.

-Želi da penzioneri u januaru 2025. godine ne osjete Evropu sa 2. Ja mislim da to nije u interesu građana. I upravo zbog toga slučaja, nažalost ću morati da otkažem put u Njujork i moraću da se bavim Evropom sa 2 dok se ona ne usvoji. Jer neću, osim puta u Brisel koji je najavljen prije tri mjeseca, ni na jedno drugo putovanje ići- rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.