Kejt Midlton u emotivnom videu objavila da je završila sa hemioterapijom

Kejt Midlton u emotivnom videu objavila da je završila sa hemioterapijom

Ketrin, princeza od Velsa, objavila je da je završila tretman hemioterapije u veoma ličnom i emotivnom videu koji je postavljen na profilima Kensingtonske palate.

Ketrin je u martu otkrila da je na liječenju od raka i da je bila van vidokruga javnosti veći deio ove godine.

Ali u emotivnoj video poruci ona kaže da je ova godina bila „nevjerovatno teška“ i „da se život kakav poznajete može promijeniti u trenu“.

A message from Catherine, The Princess of Wales

As the summer comes to an end, I cannot tell you what a relief it is to have finally completed my chemotherapy treatment.

The last nine months have been incredibly tough for us as a family. Life as you know it can change in an… pic.twitter.com/9S1W8sDHUL

— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal) September 9, 2024

Najnoviji podaci o Ketrininom zdravlju šalju pozitivnu poruku o njenom napretku, ali predstoji još dug put, navodi BBC.Kensingtonska palata je nagovijestila da u ovoj fazi nije moguće reći da li se ona izliječila od raka.

Princeza od Velsa opisuje „burne dane” svog iskustva sa rakom kao „složene, zastrašujuće i nepredvidive”.

„Sa poniznošću, susrećete se licem u lice sa sopstvenim ranjivostima na način na koji nikada ranije niste razmišljali, a uz to dobijate i novu perspektivu na sve“, kaže princeza, u neobično ličnom videu snimljenom prošlog mjeseca u Norfolku.

Video, snimljen u jesenjim bojama, pokazuje koliko je zadovoljna što je završila ovu fazu svog liječenja.

„Kako se ljeto bliži kraju, ne mogu da vam kažem kakvo je olakšanje što sam konačno završila hemoiterapiju“, kaže ona, viđena kako vozi i šeta sa svojom porodicom.

Očekuje se da će se princeza vratiti svojim dužnostima kasnije ove godine.

Ali izvori iz palate takođe naglašavaju da je još dug put do potpunog povratka i da će princeza u narednih nekoliko meseci staviti glavni fokus na svoje zdravlje.

„Moj put do izlječenja i potpunog oporavka je dug i moram da nastavim da svaki dan proživljavam onakvim kakav jeste“, kaže ona.

Ona kaže da joj je uprkos teškim vremenima njeno iskustvo dalo „novi osjećaj nade i uvažavanja života“.

Ketrin se oporavlja i nije obavljala javne dužnosti tokom većeg dijela godine.

Njeni zdravstveni problemi počeli su u januaru kada je bila u bolnici zbog neodređene vrste abdominalne operacije.

Dijagnozu raka je princeza otkrila u martu, uz video poruku u kojoj je pisalo da je na liječenju i da će joj trebati privatnost dok se oporavlja.

Ketrin je to opisala kao „ogroman šok” posle „nevjerovatno teških nekoliko mjeseci”.

Njeno prvo javno pojavljivanje u ovoj godini bilo je na Pozdravu bojama u junu, kada je mahala sa balkona Bakingemske palate, a poslednje u julu kada je dobila ovacije na Vimbldonu dok je prisustvovala finalu muškog singla.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.