Da je dobro – nije: Protiv koga Srbija mora da bi otišla na Mundijal?

Da je dobro – nije: Protiv koga Srbija mora da bi otišla na Mundijal?

Prvi "prozor" Lige nacija je iza nas, sledeći nas očekuje u oktobru, a posle toga nas u decembru očekuje žreb grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Samo će prvi iz grupe ići direktno na Mundijal, dok će drugoplasirani kroz baraž, zajedno sa četiri najbolje ekipe Lige nacija, tražiti mjesto u SAD, Kanadi i Meksiku.

Ono što već sada znamo jeste da će Srbija sigurno iz drugog šešira dočekati žreb i samim tim morati sa nekim od najboljih da se bori za prvo mjesto.

Koga priželjkujete iz prvog šešira?

Francuska, Španija, Engleska, Belgija, Holandija, Portugalija, Italija, Nemačka, Hrvatska, Danska, Švajcarska, Austrija.

Neće igrati sa Ukrajinom, Turskom, Poljskom, Švedskom, Velsom, Mađarskom, Slovačkom, Rumunijom, Norveškom, Grčkom i Češkom, koje su takođe u drugom šeširu.

U trećem se nalazi Slovenija koja je nedavno u Nemačkoj pokazala da umije da nam pomrsi račune, kao i hit Evropskog prvenstva Gruzija.

O četvrtom i petom šeširu je suvišno i govoriti. Ukoliko te ekipe ne možemo da dobijemo (i to bez poteškoća) onda nam i nije mesto na planetarnom takmičenju.

U zavisnosti od toga da li će biti četiri ili pet ekipa u grupi, biće odlučeno i kada će kvalifikacije biti započete.

Izvor :B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.