Podgorički Dom omladine

Podgorički Dom omladine

Kulturno - informativni centar "Budo Tomović" dio odabranih fotografija iz sopstvenog fundusa predstaviće kroz izložbu "Foto priča - Dom omladine osamdesetih" koja se može pogledati u izložbenom holu KIC-a od 9. do 20. septembra


Postavka "Foto priča - Dom omladine osamdesetih" obuhvata oko 60 fotografija koje je uradio Momir Matović, a koje su svjedočanstvo i presjek veoma plodnog perioda, kada je Dom omladine bio respektabilan faktor na mapi kulturnih zbivanja grada i države. Dom omladine je 1980-ih godina bio institucija koja je imala presudnu ulogu u kreiranju kulturne fizionomije grada.[image]

Koncert "Suncokrila"
-KIC "BUDO TOMOVIĆ"

Ova retrospektiva omogućiće publici da se osvrne na jedno bogato razdoblje. U okviru postavke biće prezentovane fotografije na kojima su svi oni ugledni Titograđani koji su svojim društvenim i stvaralačkim angažmanom značajno uticali, ali i ostali prepoznati kao kulturni inovatori i animatori, kao i brojni gostujući umjetnici i ansambli.

Izvor:DAN

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.