Podnijeta krivična prijava Specijalnom tužilaštvu protiv načelnika Bjelopoljske kriminalističke policije Veselina Novovića i Darka Šćekića zbog više krivičnih djela

Krivična prijava portiv službenika Bjelopoljske policije

Podnijeta krivična prijava Specijalnom tužilaštvu protiv načelnika Bjelopoljske kriminalističke policije Veselina Novovića i Darka Šćekića zbog više krivičnih djela

U krivičnoj prijavi koja je dostavljena portalu Kodex, Ministru policije, Specijalnom državnom tužilaštvu, Američkoj i Britanskoj ambasadi i drugim medijima u Crnoj Gori, Darko Šćekić kao rukovodilac Područne jedinice za upravne poslove državljanstvo i strance Bijelo Polje i Veselin Novović kao Šef kriminalističke policije u Bijelom Polju, se između ostalog terete da su u dužem vremenskom periodu vršili krivična djela i dozvolili registraciju i preregistraciju više vozila za koja nije plaćen porez i carina, odnosno na osnovu falsifikovane carinske dokumentacije. Svjesni zabranjenosti djela, kao rukovodioci su prikrivali druge izvršioce krivičnih djela, i sami učestvovali u vršenju krivičnih djela, čime su sebi i drugima pribavili imovinsku korist preko 300 hiljada eura, od čega su kupovali stanove i nekretnine po Crnoj Gori i Srbiji. Svojim nezakonitim radnjama su oštetili i Budžet Crne Gore.

1

Krivična prijava dostavljena mail-om

 

Krivičnom prijavom je zatraženo od Ministra policije Danila Šaranovića, da pokrene krivični postupak i nezavisnu istragu, jer prijavljeni službenici policije u Bjelopoljskom tužilaštvu i policiji imaju uticaj sa pozicija koje obavljaju, da izbjegnu krivičnu odgovornost.

1700206545ecbbxcrjbei0fcqqi747x498

Ministar Danilo Šaranović

Ministar policije Danilo Šaranović je nedavno saopštio da će sprovesti nezavisnu istragu o porijeklu imovine kako aktivnim tako i bivšim službenicima policije i protiv onih kojima imovina prelazi prihode udaljiti iz službe i krivično goniti.

Nezavisnom istragom, kako stoji u krivičnoj prijavi, će se utvrditi da imovina službenika bjelopoljske policije Šćekić Darka i Veselina Novovića i imovina njima povezanih lica stečena vršenjem krivičnih djela prelazi iznos ostvarenih primanja i prihoda od zakonitog rada, što je dovoljan osnov za pokretanje postupka za oduzimanje imovinske koristi stečene kriminalom i udaljenje iz policijske službe i krivičnu osudu.

Novović dio Bjelopoljske policije pretvorio u organizovanu kriminalnu grupu

Veselin Novović je jedan dio Bjelopoljske policije pretvorio u organizovanu kriminalnu grupu, te je članove te grupe stavio na vitalne tačke rada u policiji da bi mogli da prikrivaju počinjena krivična djela, nezakonite radnje i pljačkaju novac od građana i države Crne Gore.

Navedene radnje Novović i Šćekić nisu mogli da obavljaju sami, već uz pomoć ostalih službenika policije koje je Novović potčinio sebi i s njima organizovao veću kriminalnu grupu. Grupa je već duži vremenski period pod tajnom prismotrom zbog izvršenja krivičnih djela u produženom trajanju.

Prijavljeni su dozvoli registraciju i preregistraciju za sledeća vozila:

- Polo VW 2012. godište reg. oznaka BP-BR 059 vlasnik B.M.,
- Peugeot 308, 2011. godište reg. oznaka BP-BR 216 vlasnik R.N.,
- Golf VW 1,6 2012. godište reg. oznaka BP-BR-507,
- Audi A6 3.0 2012. godište reg. oznaka BP-BR 721 vlasnik Š.M,
- Audi Q7  2007. godište reg. oznaka BP-BR 659  vlasnik B.H,
- Volvo 2008. godište reg. oznaka BP-BR 714 vlasnik K.J.
- Golf plus VW 2006. godište reg. oznaka BP-BR 762 vlasnik M.I.
- Tuareg VW 2006. godište reg.oznaka BP-BR 612 vlasnik Š. S., koji je osuđen na 5 godina zatvora za šverc droge i duže vrijeme se nalazi u zatvoru, međutim to nije predstavljalo smetnju bez predviđene procedure za registraciju i preregistraciju njegovog vozila. 

Čeka se reakcija Ministra policije Danila Šaranovića I Spcijalnog državnog tužilaštva po podnijetoj krivičnoj prijavi.

O drugim detaljima iz krivične prijave koja je dostavljena portal Kodex.me javnost će biti naknadno obaviještena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.