Ukidaju radničke garancije

Ukidaju radničke garancije

Volkswagen je obavijestio sindikalnu organizaciju IG Metal da ukida niz ugovora o radu i garanciju radnih mjesta do 2029. godine u šest fabrika u Njemačkoj, saopštio je sindikat

Najveći evropski proizvođač automobila otkazao je decenijama staru garanciju za zapošljavanje u sklopu akcije smanjenja troškova koja je izazvala spor sa radnicima, prenose Nezavisne novine.

Volkswagen preduzima ove mjere da bi mogao da se takmiči sa azijskim rivalima i njihovim jeftinijim automobilima.

Prethodno je zaprijetio da bi mogao da zatvori fabrike u Njemačkoj prvi put u osamdesetsedmogodišnjoj istoriji, što je izazvalo šok u globalnom automobilskom sektoru i zabrinutost u njemačkoj Vladi.

Šef radničkog savjeta u kompaniji obećao je žestok otpor otpuštanjima i zatvaranju fabrika, okrivljujući upravu za probleme koji su zahvatili Volkswagen.

IG Metal saopštio je ranije da bi mogao da razmotri prelazak na četvorodnevnu radnu sedmicu kao alternativu zatvaranju fabrika.

Izvor:MINA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.