Otvorena Šahovska olimpijada, crnogorske selekcije spremne za nastup

Otvorena Šahovska olimpijada, crnogorske selekcije spremne za nastup

Muška ekipa je na 36. startnom mjestu u konkurenciji 193 ekipe, dok su dame na poziciji 42. u konkurenciji 181 ekipe.

Šahovska Olimpijada svečano je otvorena sinoć u Budimpešti, a Crna Gora imaće predstavnike u obje konkurencije, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Selektor muške reprezentacije, velemajstor, Dragan Kosić odlučio se da ukaže šansu velemajstorima Nikiti Petrovu, Denisu Kadriću, Nikoli Đukiću, Luki Draškoviću i internacionalnom majstoru Aleksandru Tomiću.

Selektor ženske reprezentacije Dušan Lekić odlučio se da najbolji nacionalni tim u Budimpešti čiine Aleksandra Žerebcova, Alena Skvorcova, Aleksandra Milović, Nikolina Koljević i Mateja Popović.

Muška ekipa je na 36. startnom mjestu u konkurenciji 193 ekipe, dok su dame na poziciji 42. u konkurenciji 181 ekipe.

Crnogorske reprezentacije u prvom kolu važe za velike favorite.

Muška reprezentacija odmjeriće snage sa najboljom selekcijom Šri Lanke, dok protivnice dama dolaze iz Liberije.

Partije su na programu svakog dana od 15 sati, a mogu se pratiti preko svih popularnih šahovskih platformi.

Crnu Goru će na tom takmičenju predstavljati i najbolji crnogorski sudija Igor Vujačić koji će po treći put suditi najznačajniju smotru svjetskog šaha i Mitar Đukanović koji će izvještavati.

Prijatelji nastupa crnogorskih reprezentacija su Ministarstvo sporta i mladih, Zapad banka, Crnogorski elektrodistributivni sistem CEDIS i MFI Labor.

Izvor:Aktuelno

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.