Čistoća stanovnicima City kvarta: Nemamo obavezu uklanjanja smeća sa privatnih površina, ali smo ipak to uradili
Foto: Čistoća FB

Čistoća stanovnicima City kvarta: Nemamo obavezu uklanjanja smeća sa privatnih površina, ali smo ipak to uradili

Imajući u vidu da problem sa odlaganjem otpada u City kvartu i dalje traje, ponovo upućujemo molbu stanovnicima ovog dijela grada da pokažu razumijevanje kako bismo, u zajedničkom interesu, prevazišli trenutnu situaciju, saopštili su iz gradskog preduzeća Čistoća.

„Naime, kako smo nedavno i informisali javnost, bili smo zatečeni saznanjem o rušenju kontejnerske lokacije u City kvartu“, kazali su iz Čistoće na Fejsbuku.

Čistoća već neko vrijeme pokušava da bude dio rješenja na način što su, navode oni, pokušavali da pronađu alternativnu lokaciju, ali je zbog neispunjenosti saobraćajno tehničkih uslova, kao i nedostatka javne površine na ovom prostoru, bilo nemoguće naći novu lokaciju.

„Takođe, bitno je ponoviti da su se kontejneri nalazili na privatnom posjedu, a nišu je izgradio investitor, dok je Čistoća u okviru svojih nadležnosti redovno vršila odvoz otpada iz postavljenih posuda. O namjeri rušenja i uklanjanja dvije kontejnerske lokacije, ponavljamo, nijesmo bili obaviješteni, a odmah po saznanju smo o istom obavijestili Upravu za inspekcijske poslove“, kazali su oni.

S obzirom na sve navedeno, iz Čistoće ističu da mještani ovog dijela City kvarta do konačnog određivanja novih lokacija i postavljanja odgovarajućih posuda za odlaganje komunalnog otpada, mogu odlagati otpad u obližnje kontejnere koji se nalaze na javnoj površini.

„Takođe, pozivamo vlasnike kompanija koje su investitori svih zgrada, ali i dalje vlasnici kompletnog zemljišta na kojima se one nalaze, da postanu dio rješenja za probleme stanovnika naselja, imajući u vidu da trenutno stanje nije ni nama u interesu ako već danima za posljedicu ove situacije na mjestu gdje su bili kontejneri, ali i na okolnim trotoarskim i zelenim površinama, imamo prave ‘divlje’ deponije koje naši zaposleni sa ovog prostora uklanjaju“, kazali su oni.

Ovo ističu, dodaju oni, iz razloga što Čistoća nema obavezu čišćenja navedenih prostora koji su u privatnom vlasništvu.

„Ali ni mogućnosti da ekipe tokom dana ‘dežuraju’ u City kvartu kako bi sakupljali otpad sa raznih mjesta gdje ga građani trenutno ostavljaju“, zaklučuju iz Čistoće u objavi.

Oni su kazali da sve vrijeme trajanja pomenute situacije, bez obzira na nemanje obaveze, angažuju ekipe.

"Jer ipak želimo da damo svoj doprinos rješenju problema, očekujući u narednom periodu da isto pokažu i sami investitori, ali i stanari tj. etažni vlasnici koji će doprinijeti komunalnom redu i, uvažavajući trenutne okolnosti, informisati i animirati komšije da do pronalaska konačnog rješenja otpad nose do najbližih kontejnera", rekli su iz Čistoće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.