Zbog saobraćajnog kolapsa građani Kotora pokrenuli peticiju: Prijete i blokadom puta
Foto: Arhiva

Zbog saobraćajnog kolapsa građani Kotora pokrenuli peticiju: Prijete i blokadom puta

Saobraćajne gužve sastavni su dio svakodnevice u Kotoru, što je jedna od najčešćih vijesti koje u posljednje vrijeme stižu iz tog primorskog grada

Međutim, proteklih dana, građani Kotora pokrenuli su peticiju kojom traže regulisanje situacije, pri čemu ukazuju da su kolapsi postali neizdrživi.

Kako je u toj opštini u toku predizborna kampanja, u pozivu za podršku peticiji naročito je naglašeno da je riječ o nestranačkoj inicijativi, koja nema dodira sa politikom.

“Problem saobraćajnog kolapsa je višegodišnji i pokušaji rješenja od strane nadležnih ne samo da nijesu poboljšali situaciju, već novonostalim „rješenjima“ još više dodatno otežali kretanje”, stoji u tekstu peticije, pri čemu se, očito, aludira na nedavno postavljanje novih semafora u Kotoru.

Inicijatori navode kako su javne rasprave povodom saobraćajnih pitanja nedovoljno transparentne, te da je “očigledno da ne funkcioniše na terenu plan koji se mjesecima testira na štetu sugrađana”.

Zahtijevaju da se odmah ponište odluke i promijene rješenja – počev od semafora.

“Raskrisnicu kod tunela treba rekonstruisati i regulisati je na način da ista bude kružni tok, jer ovakvim postavljanjem semafora nastaje svakodnevni kilometarski zastoj koji nikad nije postojao na putnom pravcu prema Novom naselju. Takođe jednosmjerna ulica prema vrtiću u Škaljarima da se vrati u prvobitno stanje, jer novim rješenjem još je više zakomplikovala kretanje i stvorila novi čep”, navodi se u tekstu peticije.

Inicijatori prijete i blokadom puta.

“Ukoliko Opština Kotor ne izađe u susret ovim zahtjevima, krajnja opcija će biti blokada puta, obzirom da je svakako svakodnevno put blokiran zbog njihovih nepromišljenih odluka”, dodaju oni.

Peticiju je do sada potpisalo blizu 1.300 građana, a možete je pronaći na LINK-u.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.