Uprava policije postupala po nalozima državne tužiteljke
Uprava policije Crne Gore

Povodom prijave zvaničnika MUP-a

Uprava policije postupala po nalozima državne tužiteljke

Službenici Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica postupali su po instrukcijama i nalogu postupajuće državne tužiteljke koja je dala smjernice i obavezujuća uputstva za preduzimanje konkretnih mjera i radnji i podnošenja krivične prijave protiv direktorice Direktorata za normativne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova Ive Vukoslavčević zbog sumnje da je izvršila krivično djelo lažno prijavljivanje, saopšteno je iz Uprave policije.

Uprava policije obrazložila je današnji tok aktivnosti po pitanju postupanja nakon prijava koje su podnijeli direktorica Direktorata za normativne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova Iva Vukoslavčević i državni sekretar MUP-a Petar Koprivica. 

"Uprava policije danas se zvanično oglasila saopštenjem za javnost u kojem se navodi da je policija preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti, a po nalogu postupajuće tužiteljke, u odnosu na prijave koje su podnijeli visoki zvaničnici u Ministarstvu unutrašnjih poslova I.V. i P.K.", ističu u saopštenju. 

Kako su precizirali, u saopštenju se navodi da je postupajuća tužiteljka izvršila pravnu kvalifikaciju djela i naložila da se protiv I.V. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo lažno prijavljivanje.

Napominju da se nakon zvaničnog sapštenja Uprave policije zvaničnim saopštenjem oglasilo Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici koje je dalo saopštenje i kontaktiralo policijskog službenika koji je postupao u ovom predmetu po nalogu postupajuće tužiteljke, gdje mu je dalje naloženo da ne postupi kako je naložila tužiteljka već da dostavi spise predmeta na ocjenu i mišljenje, te da će odluka biti donijeta nakon sprovedenog izviđajnog postupka.

"Službenici Uprave policije sačinili su službene zabilješke o načinu dobijanja instruktivnih mjera i radnji i obavezujućih naloga", zaključuju iz Uprave policije. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.