Mulešković: Sniženje taksi prvi korak u jačanju avio-konkurentnosti

Mulešković: Sniženje taksi prvi korak u jačanju avio-konkurentnosti

Politika koju su vodili Aerodromi Crne Gore u minulom periodu dovela je do toga da se značajan broj putnika preusmjerio na aerodrom u Tirani, što je našim susjedima donijelo veće investicije u aerodromske kapacitete, veći broj turista kao i veći izvor prihoda za javne finansije te zemlje. Takve odluke su bile suprotne interesima razvoja crnogorske ekonomije, saopštio je za portal RTCG ekonomski analitičar Mirza Mulešković.

“Ovim dogovorom se potvrđuje i činjenica koju smo svi potencirali da je odluka o povećanju taksi štetna, što se od donosioca odluka negiralo, iako su i same kompanije uputile zvaničan stav da se povlače sa našeg trzišta zbog povećanja taksi. Crna Gora kao turistička destinacija mora da bude bolje povezana i konkurentnija u odnosu na ostale zemlje, kako bi zadržala prepoznatljivost i održala status regionalnog lidera u turizmu”, rekao je Mulešković.

On je istakao da je Crna Gora upravo zbog lošije povezanosti izgubila veliki broj turista.

“Raduje činjenica da se došlo do ovakvog dogovora i nadam se da će se prethodni avio operateri vratiti u Crnu Goru” kazao je Mulešković, izražavajući bojazan da su se oni već veoma dobro pozicionirali na regionalnima aerodromima, što može da bude problem u vraćanju istih.

“Nadam se da će se ovakva politika nastaviti i da ćemo raditi na podizanju konkurentnosti naših aerodreoma jer je to jedini nacin da se vratimo na listu lako dostupnih destinacija, što je preduslov da budete prepoznata turistička destinacija. Takođe, uporedo sa ovim, moramo raditi mnogo više po pitanju jacanja infrastrukturnih kapaciteta aerodroma “, precizira Mulešković.

Aerodromi moraju da vode konkurentnu politiku kako bi privukli one operatere koje su izgubili zbog loših odluka, a da uporedo sa tim, kako kaže, rade na infrastrukturnom širenju aerodromskih kapaciteta ali i jačanju usluga na samim aerodromima.

“Upravo na taj način možemo postići ono što jeste cilj, lakša dostupnost i bolja i brža usluga na samim aerodromima”, zaključio je Mulešković.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.