Vakcinacija u podgoričkom Domu zdravlja za vikend i bez zakazivanja
Ilustracija

Vakcinacija u podgoričkom Domu zdravlja za vikend i bez zakazivanja

Iz podgoričkog Doma zdravlja saopštili su da će u udravstvenom objektu na Pobrežju u danima vikenda 14. i 15. septembra biti organizovana vakcinacija djece.

Vakcinacija će se sprovesti od 9 do 13 sati.

Pravovremenom vakcinacijom štitite svoju djecu od morbila, zaušaka, rubele, difterije, pertusisa, dječije paralize, invazivnih oboljenja koje izaziva hemofilus infulunece tip b, tetanusa, hepatitisa B i drugih.

Iz Doma zdravlja su apelovali na sve roditelje da obrate pažnju na značaj imunizacije, kako bi se obezbijedila sigurnost u kolektivnom okruženju, zbog epidemiloškog značaja, apel je na statusu imunizacije sa vakcinama koje sadrže komponente protiv difterije, tetnusa, pertusisa, morbila, zuški i rubele.

"Molimo sve roditelje i staratelje čija djeca nisu uredno vakcinisana po kalendaru obaveznih imunizacija da za dane vikenda iskoriste mogućnost i bez prethodnog zakazivanja vakcinišu svoju djecu", zaključeno je u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.