Najmanje 197 osoba poginulo, 128 nestalo u Vijetnamu zbog naleta tajfuna Jagi
TAJFUN,ILUSTRACIJA/ - UNSPLASH

Najmanje 197 osoba poginulo, 128 nestalo u Vijetnamu zbog naleta tajfuna Jagi

Najmanje 197 osoba je nastradalo, a 128 nestalo u poplavama i klizištima, izazvanim tajfunom Jagi, koji je pogodio Vijetnam u subotu, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja ove zemlje.

Jagi, najsnažniji tajfun koji je ove godine pogodio Aziju, u subotu se spustio na sjevernu obalu Vijetnama i krenuo ka zapadu, pogodivši glavni grad Hanoj olujama i jakom kišom, piše Sinhua.

Najmanje 197 osoba poginulo, 128 nestalo u Vijetnamu zbog naleta tajfuna Jagi

Oluja je pogodila i druge provincije uz Crvenu reku, srušivši jedan most u ponedeljak.

Vlasti su u utorak pokrenule kampanju prikupljanja donacija za pogođene osobe, a neposredno nakon pokretanja inicijative je prikupljeno skoro 17 miliona dolara i taj iznos nastavlja da se povećava.

Vijetnamska vlada je izdvojila 200 tona pirinča iz nacionalne rezerve i dodatna sredstva za 14 pogođenih provincija kako bi pomogla lokalnom stanovništvu, dok se radi na otklanjanju štete, sprovođenju operacija potrage i spasavanja i obnavljanju osnovnih usluga.


Tajfun je u srijedu pogodio Tajland, gdje su najmanje dvije osobe nastradale, a na stotine je zaglavljeno, dok su misije spasavanja otežane zbog poplava i klizišta.

Na Filipinima je usled tajfuna poginulo najmanje 16, a u Kini dvoje ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.