(Foto: Uprava policije )

"Body kamere" uskoro u crnogorskoj policijskoj praksi

Specijalne "body kamere" uskoro će biti u crnogorskoj policijskoj praksi, saopštila je Uprava policije.

Uprava policije saopštila je da intenzivno preduzimaju aktivnosti u cilju stvaranja preduslova za implementaciju ovoga projekta u Crnoj Gori. 

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova/Uprave policije boravi u studijskoj posjeti Policiji Malte u Valeti, a to je bila prilika za razmjenu iskustava i upoznavanje sa opremom i samom procedurom opremanja policijskih službenika tzv. „body“ kamerama.

Iz UP su pojasnili da se te kamere koriste za snimanje preduzimanja službenih policijskih radnji, a koje su smještene na tijelu policijskog službenika.

"Policija Malte je u prethodnim godinama uspješno implementirala ovaj sistem, koji je dao pozitivne rezultate i znatno doprinio smanjenju broja napada i omalovažavanja usmjerenih prema policijskim službenicima, kao i smanjenju slučajeva prekoračenja policijskih ovlašćenja", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.