Ćulafić: Martinović ugrozio javni interes, velike oscilacije u negativnom poslovanju Nacionalnih parkova

Ćulafić: Martinović ugrozio javni interes, velike oscilacije u negativnom poslovanju Nacionalnih parkova

Ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Damjan Ćulafić ponovio je da je Vladimir Martinović, bivši direktor Javnog preduzeća za upravljanje nacionalnim parkovima (NP) smijenjen zbog ugrožavanja javnog interesa i „velike oscilacije u negativnom poslovanju tog preduzeća“. On je to kazao tokom boravka u Nikšiću, odgovarajući na pitanja novinara. Kako je istakao, jutros je dao nalog da se svi podaci u vezi poslovanja detaljno provjere, ali prema informacijama dobijenih od službenika u podacima koje su prezentovali „nema nekih suštinskih grešaka“.

Martinović je najavio da će podnijeti krivične prijave zbog odluke Vlade da bude razriješen sa te pozicije, a tvrdi i da su podaci o poslovanju državnog preduzeće na osnovu kojih je smijenjen zamijenjeni – da su u odluci o smjeni podaci o poslovanju iz 2022. godini kada je preduzeće zabilježilo minus predstavljeni kao poslovni rezultat u 2023. godini.kao i tvrdnje da su podaci o poslovanju tog preduzeća na osnovu kojih je smijenjen zamijenjen, odnosno da su u odluci o smjeni podaci poslovanja iz 2022, a ne 2023

„Zaključak jeste da je Martinović svojim radom ugrozio javni interes i da smo morali reagovati što hitnije ne bismo li preduzeli neke, makar i privremene, mjere da se manjkavosti u poslovanju zaustave“, kazao je ministar Ćulafić.

Iznenađen je optužba da je smjena političke prirode. Na mjesto Martinovića postavljena je Marinela Đuretić.

„Novoimenovana direktorica je imenovana na osnovu stručnih referenci. Niti je član neke političke partije, niti je politički aktivista. Da li koristi svoje biračko pravo to je njena stvar. Ne postoji dokaz da sam kao ministar mogao to iskoristiti kao neki adut. Mislim da su te optužbe krajnje deplasirane. Ne sporim nikome pravo da podnese tužbu ili krivičnu prijavu – to je dio javnog života. Najčešće se ispostavi kao dio jalovog populizma političkog života u Crnoj Gori, što će biti i u ovom slučaju konstatacija. Ono što mogu da kažem je da je na to rješenje dozvoljeno pravo na tužbu. Nikome prava nijesu ugrožena. Ukoliko neko smatra da su prava ugrožena može potražiti svoju zaštitu. Mi smo tu“, poručio je Ćulafić i najavio da će se danas resorno ministarstvo povodom smjene Martinovića oglasiti zvaničnim saopštenjem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.