Tramp i Haris, Foto: Guliver images

Rajić saopštio

"Debata pokazala da je Harisova bila potcijenjena, predsjednička trka neizvjesna"

Politički analitičar iz Beograda Predrag Rajić izjavio je danas da je televizijska debata demokratskog i republikanskog kandidata za predsjednika SAD Kamale Haris i Donalda Trampa pokazala visok stepen podijeljenosti u američkom društvu, i to da je Kamala Haris u medijima i od strane analitičara u Americi bila prilično potcijenjena prije ove debate.

Kako je naveo za Tanjug, debata je pokazala da je Harisova bila potcijenjena u kontekstu toga da se neće dovoljno dobro snaći, gdje je ona nastupila sa pozicije blagog autsadjera ali je sve vrijeme uspela da drži Trampa u defanzivi, iako se očekivalo obrnuto.

S druge strane, Rajić kaže da je ova debata pokazala da se Trampov izborni štab i on sam još nijesu navikli na činjenicu da je kandidat demokrata promijenjen, već da imaju istu taktiku kao da je američki predsjednik Džozef Bajden kandidat, što, smatra on, politički za njih nije dobro i da bi morali što prije da počnu da razmišljaju u pravcu kako da svoju kampanju i svoje političke poruke preokrenu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.