Abdić: Vrtić će biti besplatan za sve
Nermin Abdić

"To će sigurno dovesti do boljeg životnog standarda i veće jednakosti u društvu"

Abdić: Vrtić će biti besplatan za sve

Nosilac liste "I riječju i djelom!", dr Nermin Abdić, obećao je da će podgorički mališani nakon konstituisanja nove vlasti u Podgorici imati besplatan boravak u državnim vrtićima, odnosno da će Glavni grad subvencionirati puni iznos troškova, dok će roditelji čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove imati obavezu da doplate razliku u cijeni.

To je kako navodi jedno od značajnih programskih ciljeva koje je Demokratska partija socijalista predstavila pred lokalne izbore, koji će se održati 29. septembra.

"Besplatan vrtić za sve, je jedna od ključnih politika buduće gradske uprave, koja će doprinijeti ne samo poboljšanju životnog standarda naših sugrađana, već će stvoriti i veću društvenu jednakost, mogućnost radnog angažovanja oba roditelja, ali i pružanje mogućnosti socijalizacije i razvijanja društvenih vještina za svu djecu predškolskog uzrasta", ističe Abdić.

Dodaje da kako bi Podgorica postala bolje mjesto za život svih njenih građana, potrduće se i da pomognu izgradnju novih objekata predškolskih ustanova. 

"Nastavićemo pozitivnu praksu dodjele gradskog zemljišta za ove namjene, kao i oslobađanje investitora obaveza komunalnog opremanja. Vratićemo Podgoricu na put razvoja, i 29. septembra dobiti odgovornu, kompetentnu i profesionalnu upravu, kakvu zaslužuje glavni grad naše države", zaključio je Abdić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.