Nove podjele u SNP-u?
Socijalistička narodna partija

Nove podjele u SNP-u?

U Socijalističkoj narodnoj partiji u toku je pokušaj organizovanja sjednice Glavnog odbora, na kojoj bi trebalo da se govori o predstojećim lokalnim izborima, stanju u partiji i novim kadrovskim rješenjima, ali još uvijek nema kvoruma, saznaje portal "Dana".

Jedna od tačaka dnevnog reda, kako nezvanično saznajemo je izbor poslanice SNP Slađane Kaluđerović za potpredsjednicu partije.

Prema našim saznanjima od 140 članova Glavnog odbora, na sjednicu Glavnog odbora je došlo između 40 i 50, a i oni su jasno podijeljeni na one koji se slau sa dnevnim redom i one koji smatraju da se mora poštovati Statut i sjednicu odložiti dok se ne obezbijedi kvorum.

Prema nezvaničnim informacijama predsjednik partije Vladimir Joković drži sjednicu iako nema kvoruma. 

Sjednici ne prisustvuje potpredsjednik partije Dragoslav Šćekić, kao i, kako kažu, većina predstavnika Opštinskih i Glavnog odbora partije.

Inače, u SNP-u u posljenje vrijeme rijetko se održavaju sjednice najvažnijih partijskih tijela. Svečana sjednica GO je održana za Novu godinu i jedna za dan partije u martu. Jedan od starih članova SNP koji smatra da sjednica u ovim uslovima, bez kvoruma i predstavnika nekoliko značajnih opštinskih odbora, ne može da se održi, predsjedniku partije najviše zamjera samovolju, nepoštovanje Statuta, i loš odnos prema brojnim istaknutim članovima partije koji su zato i napustili SNP.

2SNP je kao partija postala prepoznatljiva po borbi za poštovanje zakona i protiv kriminala, a i sam Joković je nakon izbora za lidera partije obećao jačanje SNP-a na svim nivoima i uvažavanje organa partije i miljenja istaknutih članova. Danas od toga nema ništa", kaže sagovornik Dan-a koji je želio da ostane anoniman.

Uskoro opširnije...

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.