Inter i Milan odbili projekat modernizacije

Inter i Milan odbili projekat modernizacije "San Sira"

Inter i Milan su odbili projekat modernizacije i restrukturiranja legendarnog stadiona "San Siro" koji dijele, saopštio je gradonačelnik Đuzepe Sala.

"Dva kluba su rekla ne restrukturiranju San Sira koje je predložila (građevinska grupa) VeBuild“, rekao je Sala nakon sastanka sa zvaničnicima dva kluba.

"Oni su dali detaljne analize tehničke i ekonomske izvodljivosti i njihovi zaključci su da se ovaj projekat ne može realizovati po održivoj cijeni i da ne žele da se kreću u tom pravcu", dodao je Sala.

Dva kluba bi, međutim, bila spremna da ponovo pokrenu početni projekat novog stadiona u neposrednoj blizini San Sira, navodi Sala.

"Ne krećemo od nule po ovom pitanju, ali postoji otpor lokalnog stanovništva. Moraju da nam predstave projekat u prilično kratkom roku, ali izgradnja stadiona u Italiji nikada nije laka", kazao je prvi čovjek Milana.

Da bi povećali svoje komercijalne prihode, oba kluba, najavili su da žele da napuste "San Siro", koji je u vlasništvu grada.

Stadion je izgrađen 1926. godine, al više ne zadovoljava potrebe Intera i Milana.

Dva kluba takođe imaju u planu projekat stadiona.

Ranije ove godine, Milan je kupio zemljište u predgrađu San Donato Milaneze, jugoistočno od grada, kao dio plana da napusti "San Siro".

Aktuelni šampion Serije A, Inter cilja na gradove Rokano i Asago, južno od Milana, nakon što je takođe iznio mogućnost izgradnje na nekadašnjem industrijskom zemljištu u naseljenom sjevernom predgrađu Sesto San Đovani.

San Siro će 2026. godine biti domaćin ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih igara.

On bi takođe trebalo da bude poprište finala Lige šampiona 2027, koje bi prema italijanskoj štampi moglo biti dovedeno u pitanje usred neizvjesnosti oko budućnosti stadiona.

Izvor:Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.