Bijela kuća: Ozbiljno smo shvatili Putinovo upozorenje

Bijela kuća: Ozbiljno smo shvatili Putinovo upozorenje

Sjedinjene Države ne planiraju da objave bilo kakvu promjenu politike prema Ukrajini u vezi sa upotrebom raketa dugog dometa, saopštila je u petak Bijela kuća.

„Nema promene u našem stavu o tome da Ukrajini pružimo mogućnosti za dugotrajne udare unutar Rusije. Ne bih očekivao nikakvu veliku najavu u tom pogledu“, rekao je novinarima portparol Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Džon Kirbi.

Kirbi se obratio novinarima uoči razgovora između američkog predsjednika Džoa Bajdena i britanskog premijera Kira Starmera u petak, rekao je Kirbi.

Bajden i Starmer će se sastati u Bijeloj kući u petak popodne.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski mjesecima je molio saveznike da dozvole Ukrajini da ispaljuje zapadne rakete, uključujući američki ATACMS dugog dometa i britanske Storm Šedous, duboko u rusku teritoriju.

Kirbi je rekao da su Sjedinjene Države ozbiljno shvatile upozorenje ruskog predsjednika Vladimira Putina da će smatrati da je Zapad direktno uključen u sukob ako Ukrajina ispali zapadne rakete dugog dometa na Rusiju, ali da to nije prvi put da je Putin to rekao.

„Ovo nije retorika koju nismo ranije čuli od njega. Očigledno je dokazao da je sposoban za agresiju… pa ove izjave shvatamo ozbiljno“, rekao je Kirbi.

Izvor: n1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.