Ilinčić: Svaka jača kiša izazove poplave u biblioteci, hitno potrebni krov i instalizacije

Ilinčić: Svaka jača kiša izazove poplave u biblioteci, hitno potrebni krov i instalizacije

Narodna biblioteka ''Radosav Ljumović'' jutros je u poplavljenom stanju dočekala kako zaposlene tako i ljubitelje knjige. Zbog lošeg krova, nakon obilnih padavina i ovaj put biblioteka je poplavila. Ukoliko se ovaj problem uskoro ne riješi biće ugrožene mnogobrojne knjige.

Ovog kišnog jutra, osim podgoričkih ulica, poplavila je i Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“. Mnogobrojne krpe kupile su vode po hodnicima biblioteke, a za bezbjedan prolazak bio je neophodan i kišobran. Ipak, direktorica Narodne biblioteke Slavica Ilinčić, ističe da ove slike za njih nisu nepoznate.

„Jutros kada sam došla na posao koleginica me je obavjestila da je došlo do probijanja vode sa krova. Vode je bilo po pločicama po podu, curila je niz zidove, kapala je sa plafona, situacija je zabrinjavajuća. Nije prvi put da krov prokišnjava, svaka malo jača kiša nama predstavlja problem“, kazala je Ilinčić za Gradsku RTV.

Uzrok ovakvih poplava unutar biblioteke jeste loše izgrađen, a kasnije i loše rekonstruisan krov. Književni fond je iz kiše u kišu sve više ugrožen.

„Nedavno nam je i pukla vodovodna cijev, koja je oštetila određeni broj knjiga koji više nisu za upotrebu“, dodaje ona.

Ilinčić kaže, da je novo renoviranje krova, ali i promjena instalacija hitno potrebni, što je i naglašeno u Predlogu nacrta budžeta za narednu godinu.

„Važno je da se taj naš predlog usvoji da se angažuju odgovarajuće firme koje će riješiti probleme sa grijanjem, hlađenjem, ali i problemima koje nam donose kiše“, ističe Ilinčić.

Izvor: gradski portal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.