Uloge koje je Brus Vilis prihvatio iz ljubavi, a za malu platu

Uloge koje je Brus Vilis prihvatio iz ljubavi, a za malu platu

Postati jedna od najplaćenijih filmskih zvezda u Holivudu ne dešava se obično neiskusnim ili neproverenim glumcima, ali Brusu Vilisu nije trebalo mnogo vremena da se popne na vrh filmske industrije, kada su ga "izvukli" sa televizije i katapulitrali u akcioni klasik

Najpoznatiji po svojoj ulozi sa Sibil Šepard u seriji „Moonlighting“, Brus Vilis je imao veliku sreću kada je skoro svaki bitan glumac odbio glavnu ulogu u akciji Džona Mektirnana „Umri muški“.

To mu je bila tek treća uloga na filmu i tek drugi put da je dobro naplatio svoj rad, piše Far Out Magazin. 

Ako ništa drugo, ispostavilo se da je njegova plata od pet miliona dolara jeftina kada je „Umri muški“ dominirao na blagajnama, promjenio lice akcionog bioskopa, učinio Džona Meklejna ikonom i doveo do franšize od milijardu dolara.

 

Od tog trenutka Vilis je veoma rijetko radio za „siću“.

Dobio je osmocifrene plate za nastavke „Umri muški“ i „Poslednjeg osvetnika“, dok mu je „Šesto čulo“ M Najta Šjamalana donijelo jednu od najvećih isplata u istoriji bioskopa do tada, jer je njegovim ugovorom  bilo predviđeno da ima pravo na dio dobiti.

Vilis je decenijama bio jedno od najvećih imena u ovom poslu, ali je oduvijek želio da se isproba u sporednim ulogama. Loša strana je bila u tome što je preko noći postao senzacija na velikim i malim ekranima, te se takve prilike nisu pojavljivale često.

„Nikada nisam prošao kroz fazu igranja sporednih uloga, tako da se sada jako zabavljam dok ih igram“, rekao je Dejvidu Šefu svojevremeno.

Dodao je:

„Snimio sam mnogo filmova u poslednjih nekoliko godina samo zato što sam želio da ih radim. Radio sam za malo ili nimalo novca. Uradio sam to jer volim da glumim, i ne želim uvijek da budem glavna zvijezda na ekranu.“

Vilis je istakao dramu iz 1994. „Nobody’s Fool“, u kojoj je zauzei treće mjesto iza Pola Njumena i Džesike Tendi, kao „dobar primjer jer je to tako jednostavan film“.

Takođe se našao i u krimi-biografskom filmu „Billy Bathgate“ iz 1991. godine, gde je igrao iza Dastina Hofmana, Nikol Kidman i Loren Din.

Ipak, naveo je „Petparačke priče“ kao još jedan primer. Film je bio veliki i Vilis je bio najveća zvijezda u ansamblu, ali kada je riječ o novcu, on ovde nije uzeo znatan novac.

Međutim, on je to iskoristio kao zgodno kretanje da ukaže na „Četiri sobe“, gdje je proveo dva dana na setu igrajući nekreditovanu ulogu u Tarantinovom segmentu „Čovjek iz Holivuda“.

Vilis je decenijama bio zvezda, ali po sopstvenom priznanju,  bio je jednako srećan što je jedva zaradio i centa i puštao druge da budu u centru pažnje.

Izvor:N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.