Bijelo Polje: Obradović i Rakočević protestuju zbog zastave
Obradović i Rakočević/ - FOTO: MILOVAN NOVOVIć

Bijelo Polje: Obradović i Rakočević protestuju zbog zastave

Ispred zgrade Opštine u Bijelom Polju protestuju poslanik Nove srpske demokratije u državnom parlamentu, ujedno i odbornik u SO Bijelo Polje, Vaso Obradović i odbornik DNP u lokalnom parlamentu Radovan Rakočević.

Oni su za portal Dana kazali da na taj način, nalazeći se ispred ulaznih vrata zgrade Opštine, protestuju jer se neko kako su kazali drznuo da skrnavi srspku zastavu.

Inače, na inicijativu odbornika kluba,,Za budućnost Bijelog Polja‘‘, Vasa Obradovića, Radovana Rakočevića, Ranka Krkalovića, Bojane Popović i Kristine Damjanović, i Srpskog narodnog vijeća Crne Gore  danas je na zgradu Opštine bila podignuta trobojka, kako bi se sjutrašnji 15. septembar- Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obilježio na dostojanstven način. 

U međuvremenu je zastava skinuta, zbog čega su Obradović i Rakočević, protestvovali i kazali da će ostati do onog trenutka kada zastava bude vraćena na jarbol.

- Problem je u tome što mi zastavu nijesmo postavili, već neko od onih kojima je to posao u Opštini, a mi smo samo predali zahtjev, na koji nam je pozitivno odgovoreno. I saopšteno nam da su nešto ranije postavili zastavu, jer je subota a sjutradan je nedelja i neradni dan. Onda se desilo čudo i neko iz njemu poznatih razloga tu zastavu skinuo i na taj način je kako mi smatramo oskrnavio - kazao je Obradović.

Obradović kaže da niko ne smije da se igra i na takav besprizoran način igra sa srpskim nacinalnim simbolima.

- Tražili smo objašnjenje, zašto je ovo urađeno, ali mi je u telefonskom razgovoru predsjednik Opštine Petar Smolović kazao da sam pijan, što nijesam bio. Ja sam ugledni profesor i politički radnik i to je prevršilo svaku mjeru- naveo je on.

Rakočević kaže da ne žele da remete bilo kakve odnose, ali da su samo predsjednici SO Selmi Omerović, uputili zahtjev da se zastava istakne 15, septembra na opštinski jarbol. I kako kaže dobili potvrdu da će to biti urađeno.

- I sve ovo što je urađeno da je uklonjena srpska zastava sa zgrade Opštine pompezno objavljuje jedan bjelopoljski portal koji je u bliskim odnosima sa Smolovićem i uzbunjuje građane. Nas samo interesuje ko je naredio da se zastava skine i na taj način oskrnavi. Neko se poigrava sa nama. Mi nijesmo ni tražili da se danas postavi, već da ona bude istaknuta kad treba, a to je sjutra- kazao je Rakočević.

Kako su kazali iz Opštine, istina nezvanično, s obzirom da su kasni večernji sati, da će se zastava kako je i dogovoreno biti istaknuta danas od jutarnjih sati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.