Obračun Moskve i Kijeva dronovima i raketama, u Odesi poginule dvije osobe

Obračun Moskve i Kijeva dronovima i raketama, u Odesi poginule dvije osobe

Dvije osobe su poginule u ukrajinskom crnomorskom lučkom gradu Odesi u obračunu Moskve i Kijeva dronovima i raketama, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da su oborile 10 od 14 dronova i jednu od tri rakete koje je Rusija lansirala tokom noći, dok su ostale pogodile predgrađe Odese.

Regionalni guverner Odese Oleh Kiper rekao je da su dvoje poginulih bračni par i da je još jedna osoba ranjena u napadu.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je oborilo 29 ukrajinskih dronova iznad zapadnih i jugozapadnih regiona i da nije bilo nikakve štete. Takođe je navelo da je još jedan ukrajinski dron oboren jutros iznad oblasti Rjazanj.

Najnoviji napadi uslijedili su nakon što je Ukrajina u subotu uputila novi poziv Zapadu da dozvoli da koristi rakete dugog dometa za gađanje ciljeva duboko u Rusiji i dok se ukrajinske snage bore da zaustave rusko napredovanje u istočnoj Ukrajini.

Kijevski zvaničnici tvrde da je oružje od vitalnog značaja za smanjivanje mogućnosti Rusije da napadne Ukrajinu i primora je da povuče oružje dalje od granice.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.