Mihailović potpisao za Zadar, debituje u petak protiv Cibone

Mihailović potpisao za Zadar, debituje u petak protiv Cibone

Crnogorski košarkaški reprezentativac ima novi klub

Nakon tri sezone, dvije u Mornaru i jedne u Budućnost Voliju, Vladimir Mihailović ponovo odlazi iz Crne Gore, ali neće predaleko – crnogorski košarkaški reprezentativac, koji je prošao puno pehova sa povredama u protekle dvije sezone, potpisao je za Zadar, uz SC Derbi najprijatnije iznenađenje ABA lige u prošloj sezoni.

Kako je saopšteno iz Zadra, Mihailović je potpisao ugovor na godinu dana, a treneru Danijelu Jusupu biće na raspolaganju već za utakmicu 1. kola ABA lige, protiv Cibone u petak.

Mihailović je posljednji meč u prošloj sezoni odigrao još 25. februara, u dresu reprezentacije Crne Gore protiv Švedske u ,,Morači“, u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Zbog problema, kasnije i operacije vratnog diskusa, propustio je ostatak sezone, pa nije mogao da pomogne Budućnost Voliju u ABA ligi, niti reprezentaciji u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

U subotnjem razgovoru za Pobjedu, potvrdio je da je uspješno okončao oporavak i period rehabilitacije i da je spreman za povratak na teren. Dan kasnije stigla je i potvrda, potpisao je za Zadar, a nakon što ljetos nije našao zajednički jezik oko produženja ugovora sa ekipom Budućnosti.

Mihailović se prošlog ljeta nakon devet godina vratio u Budućnost, a kojom je u prvom „mandatu“ osvojio četiri titule prvaka Crne Gore i tri Kupa. Nakon odlaska iz Podgorice, Mihailović je igrao u Njemačkoj, Belgiji, Poljskoj, Bjelorusiji i dvije sezone u Mornaru. U Belgiji sa Ostendeom osvojio duplu krunu, a prije tri godine je kao član Okapija bio MVP belgijske PBL lige.

U dresu Mornara, u sezoni 2021/22, uspio je da postavi rekord po broju poena jednom meču u ABA ligi, kada je “zatrpao” koš Mege i meč završio sa 46 poena, da bi pretprošle sezone taj rekord, za poen, oborio njegov tadašnji timski kolega Fets Rasel. Drugi dio pretprošle sezone je propustio zbog zbog operacija lijeve šake i preponskog kanala, ali je uspješno vratio u dresu Budućnosti, do novog peha koji ga je zadesio u februaru. Nakon uspješnog oporavka, Vlado je spreman za novi početak, u dresu Zadra, na radost ljubitelja košarke u Crnoj Gori i selektora reprezentacije Boška Radovića...

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.