Papa Franjo pozvao na pronalazak rješenja za mir u Gazi

Papa Franjo pozvao na pronalazak rješenja za mir u Gazi

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo ponovio je svoj poziv na nastavak pregovora o prekidu vatre u Gazi i pronalaženje rješenja za mir na Bliskom istoku. Papa je takođe rekao da se moli za one koji su pogođeni poplavama u Vijetnamu i Mjanmaru.

Papa Franjo je održao tradicionalnu nedjeljnu molitvu na trgu Svetog Petra u Vatikanu, a potom je uputio poruke o dešavanjima na ratištima u svijetu.

- Ne zaboravimo ratove koji su zalili svijet krvlju. Mislim na razorenu Ukrajinu, Mjanmar, Bliski istok. Koliko ima nevinih žrtava. Mislim na majke koje su izgubile svoju djecu u ratu, koliko je života uništeno - rekao je papa Franjo.

Komentarisao je i pregovore o prekidu vatre u Gazi.

- Molim se za one koji su poginuli, i saosjećam i sa porodicama talaca. Neka prestane sukob u Palestini i Izraelu, neka prestane nasilje, neka prestane mržnja, neka se oslobode taoci, neka se nastave pregovori, neka se nađe rješenje za mir - poručio je papa Franjo.

Papa je takođe rekao da se moli za one koji su pogođeni poplavama u Vijetnamu i Mjanmaru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.