Vuksanović: Vučić od posluge u Crnoj Gori dobio ono što je htio kod sebe

Vuksanović: Vučić od posluge u Crnoj Gori dobio ono što je htio kod sebe

Lider Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović istakao je kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić od posluge u Crnoj Gori dobio ono što nije htio kod sebe.

“Ono što Vučić nije htio za sebe, htio je preko svoje posluge za Crnu Goru. Kako samo zvuči činjenica da su na rezoluciji o Jasenovcu insistirali, inicirali je i na kraju je izglasali oni koji ne priznaju ono nad čime se čitav civilizovani svijet zgražava, a to je genocid u Srebrenici? Hrvatska građanska inicijativa nastavlja sa svojom konstruktivnom politikom u očuvanju i zaštiti prava hrvatske zajednice u Crnoj Gori i jednako tako u usmjeravanju same Crne Gore k Zapadu”, navodi on za Dan.

Kaže kako su sporna pitanja između Crne Gore i Hrvatske, poput Prevlake, ratnih zločina i broda Jadran postojala i ranije, ali da je pristup bio drugačiji.

“Bilo je i prije tih istih pitanja, ali se pametnom politikom postiglo da ona ne budu problemi koji utiču na živote naših građana. Na mnoge od njih naša javnosti je bila i zaboravila, jer su države njegovale partnerski odnos zahvaljujući dobroj politici s obje strane. Jasno je da je Hrvatska u svemu tome ostala sada usamljena, a mi gledamo posljedice neodgovornog postupanja službene Podgorice”, dodao je.

Smatra da odnosi Crne Gore i Hrvatske više nijesu na onom nivou na kojem su bili do skoro.

Žalostan sam zbog te činjenice, jer smo puno radili i uradili nakon 90-ih godina, dok nismo došli do toga da možemo reći: Crna Gora i Republika Hrvatska su dvije zemlje koje njeguju dobre odnose. Trebaće vremena da povratimo taj status, ali nećemo odustati od toga, jer je to u najboljem interesu naših građana”, naglasio je Vuksanović.

Izvor: DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.