Hot: Poskupljenje usluga Čistoće zbog rasta cijena na globalnom nivou

Hot: Poskupljenje usluga Čistoće zbog rasta cijena na globalnom nivou

Poskupljenje usluga gradskog preduzeća Čistoće nije povezano sa nasleđenim dugovima koje imaju, već zbog porasta cijena na globanom nivou, kazao je za Gradsku RTV v. d. direktora ovog preduzeća, Denis Hot.

On je istakao da su trenutne cijene niske, te da probleme stvaraju nesavjesni građani koji odlažnu otpad na mjestima koja nisu planirana za to.

„Znate i sami da je po granskom kolektivnom ugovoru uvećana zarada zaposlenih za 30 odsto, cijene goriva su drastočno porasle, kao i djelovi za sva vozila. Sa te strane ono što su zluradi komentari pojedinaca nije tačno na terenu, građani su svjesni, pogovoto građani koji imaju kontakt sa evropskim destinacijama, znaju koliko je tamo skupo upravljanje otpadom i kazne za nesavjesne građane“, kazao je Hot.

Zbog pojedinaca koji ne poštuju zakonsku regulativu, odnosno ne odlažu otpad na predviđenim mjestima nastaju divlje deponije, objašnjava Hot.

„Broj deponija se svakodnevno povećava iz razloga što mi jednu saniramo, to jest taj dio prostora očistimo, savjesni građani ga zaštite tablama, međutim odmah se ta deponija izmjesti na drugu lokaciju ili se formiraju još dvije, tri“, dodao je on.

Problem sa deponijom postoji i kada je riječ o naselju City kvart, jer su stanari samoinicijativno uklonili kontejnere što je dovelo do sakupljanja nelegalnog otpada.

„Mi nismo u obavezi da uklanjamo otpad koji je nelegalno ostavljen, međutim da se ne bi stvorila deponija mi to svakodnevno obilazimo“, kazao je Hot.

Iz Čistoće apeluju na građane da vode računa gdje odlažu otpad, kako bi olakšali posao zaposlenima, ali i sačuvali životnu okolinu.

Izvor: Gradska TV

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.