U Italiji registrovana bolest plavog jezika

U Italiji registrovana bolest plavog jezika

Italija je prijavila izbijanje bolesti plavog jezika kod ovaca, goveda i kamila, saopštila je Svjetska organizacija za zdravlje životinja /VOAH.

Italija je prijavila varijantu virusa BTV8 kod kamila, kao i slučajeve kod šest ovaca i 4.540 goveda, od kojih se većina nalazi na ostrvu Sardiniji, saopštio je VOAH pozivajući se na italijanske vlasti.

Ova varijanta razlikuje se od one koja se ubrzano širi na sjeveru Evrope, prenose Nezavisne.

Bolest plavog jezika može da bude smrtonosna za domaće preživare, uglavnom ovce, goveda i koze.

Nova varijanta bolesti, virus BTV3, kruži sjevernom Evropi od kraja prošle godine, što je dovelo do kampanja vakcinacije u pogođenim zemljama, uključujući Francusku.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.