Scena kojoj se čudi Evropa: Amaterska greška golmana u 90. minuti donijela pobjedu PSG-u
Foto: Screenshot

Scena kojoj se čudi Evropa: Amaterska greška golmana u 90. minuti donijela pobjedu PSG-u

Fudbaleri Paris Saint Germaina teškom mukom su sinoć stigli do pobjede na otvaranju nove sezone Lige prvaka, pošto su na domaćem terenu sa 1:0 savladali Gironu.

Dominirali su Sveci na Parku prinčeva svih 90 minuta, ali nisu mogli pronaći put do mreže, a Girona je poklekla na krajnje bolan način i u posljednjim trenucima ostala bez boda na najtežem gostovanju koje će imati u prvoj fazi elitnog takmičenja.

Naime, za pobjedu PSG-a najzaslužniji je golman Girone Paulo Gazzaniga, koji je nevjerovatnim kiksom poklonio gol domaćinu.
Nuno Mendes je u 90. minuti probio po lijevoj strani i centrirao pravo prema Gazzanigi, a golmanu Girone lopta prolazi kroz noge i završava u mreži. 

Tako je PSG stigao do tri boda, a Gazzaniga je predmet ismijavanja na društvenim mrežama i dugo će se pričati o njegovom kiksu.
Girona u 2. kolu Lige prvaka dočekuje Feyenoord, dok će PSG u goste Arsenalu u velikom derbiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.