DPS Podgorica: Pružamo podršku zaposlenima u Glavnom gradu
Demokratska partija socijalista

DPS Podgorica: Pružamo podršku zaposlenima u Glavnom gradu

Demokratska partija socijalista već mjesecima unazad ukazuje na izuzetno težak položaj u kojem se, nakon stupanja na dužnost nove gradske uprave, našao veliki broj zaposlenih u organizma i službama Glavnog grada, kao i preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač Glavni grad.

"U protekle dvije godine gotovo svakodnevno smo dobijali informacije o političkom revanšizmu koji se sprovodio u cilju oslobađanja što većeg broja mjesta na kojima je bilo potrebno što prije uhljebiti kadrove Pokreta Evropa Sad. Otvoreni pritisci i progoni kulminirali su danas pokušajem nezakonitog otpuštanja predsjednika Sindikalne organizacije Glavnog grada, dok smo, istovremeno, iz medija informisani i da jedan broj zaposlenih u gradskim preduzećima otvoreno traži zaštitu nadležnih državnih organa", saopšteno je iz DPS-a. 

Poručuju da kao partija koja se istinski, a ne deklarativno, zalaže za profesionalizovanje javne uprave, istakli su želju da pruže punu podršku zaposlenima u Glavnom gradu i da im obećaju da će njihovo mišljenje, politički, vjerski i svi drugi stavovi biti isključivo njihova lična stvar, te da će gradska uprava koju ćemo formirati nakon 29. septembra voditi računa isključivo o tome ko i u kojoj mjeri daje doprinos ostvarenjimu zajedničkog cilja - da nam Podgorica bude ljepše i ugodnije mjesto za život.

"Više nikada nećemo dozvoliti da, varajući građane predizbornom pričom o navodnoj meritokratiji, na desetine profesionalnih kadrova ostane bez radnih mjesta ili radnih zadataka samo da bi neko ko je politički podoban dobio platu koju ne zaslužuje", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.