Kako će se CEP brinuti i angažovati o penzionerima u Podgorici, ako uđe u lokalni parlament

Kako će se CEP brinuti i angažovati o penzionerima u Podgorici, ako uđe u lokalni parlament

Član Glavnog odbora i kandidat za odbornika Crnogorske evropske partije CEP u Skupštini Glavnog grada, Branislav Lekić, predstavio je plan kako će se CEP brinuti i angažovati o penzionerima u Podgorici, ako uđe u podgorički parlament.

Njegovo saopštenje prenosimo integralno:

Nedavno sam boravio u Sloveniji dvadesetak dana, kod rođaka u poznatom slovenačkom odmaralištu Portorožu, tačnije u Luciji koja je udaljena od centra Portoroža dva kilometra, a pet kilometara od starog grada Pirana.

Išao sam sa suprugom na plažu autobusom iako smo imali automobil. Nevjerovatno, kao japanska tačnost dolaska i odlaska autobusa, urednost i civilizovano ponašanje vozača i putnika, kojih je bilo iz raznih zemalja Evrope i svijeta. Uvijek je neko ustajao od mlađih, ako nije bilo dovoljno mjesta za sjeđenje.

Poenta i suština mojeg pisanja nije o ljepotama i nevjerovatnoj čistoći gradova u Sloveniji, nego o odnosu države prema penzionerima.

Kada me žena pitala imam li sitnih para za autobus naši rođaci penzioneri su reagovali: “Nećete plaćati kartu , daćemo vam mi besplatne kartice.”

Kakve besplatne kartice, kod nas u Crnoj Gori samo što nam vazduh ne naplaćuju, a da ne govorim o velikoj razlici njihovih penzija u odnosu na naše, iako se vladajuća garnitura u Crnoj Gori ubi da nam dokaže kako penzioneri u Crnoj Gori sada uživaju.

Samo jedan primjer konkretan, u Sloveniji jednoj gospođi sa srednjom spremom, penzija je veća dva i po puta od gospodina iz Crne Gore koji ima završen fakultet i znanje dva jezika.

O čemu se radi?

Fond PIO Slovenije ili kako se kod njih zove ” Zavod za pokajninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije” više od 12 godina svim penzionerima Slovenije izdaje kartice sa kojima mogu da se voze međugradskim autobusima i željeznicom Slovenije besplatno, koliko im treba puta po čitavoj Sloveniji.

Karticu odmah dobiju, čim pođu u penziju, stigne im poštom i ista važi dok su živi.

Koristeći ovo iskustvo Cnogorska evropska partija, ako uđe u PG parlament, zalagaće se da podgorički penzioneri dobiju iste takve kartice, da mogu da se besplatno voze u međugradskom autobuskom i željezničkom saobraćaju.

I što više da ih takođe, čim pođu u penziju dobiju putem pošte i da ih koriste dok su živi.

Takođe, odbornici koji budu u PG parlamentu će se koliko im budu dozvoljavale ingerencije boriti da ove kartice dobiju svi crnogorski penzioner , a ukoliko na budućim vanrednim parlamentarnim izborima uđemo u crnogorku Skupštinu, sa te pozicije uraditi sve da svi crnogogorski penzioneri dobiju ove karte.

Treće doba može da bude lijepo, moramo uraditi ne samo na priči, da i naši penzioneri osjete neke povoljnosti, a s obzirom na male penzije, ovo bi bilo značajno olakšanje mnogim penzionerima koji putuju po Crnoj Gori.

Poštovani penzioneri ovo je samo početak onog za što će se CEP ne samo zalagati, nego i realizovati obećano.

Imamo još mnogo toga što ćemo pokušati da uradimo za naše poštovane penzionere koji su ostavili najljepše godine života u izgradnji naše Podgorice i Crne Gore, da današnjim i budućim generacijama bude bolje, da mogu besplatno putovati.

Učinimo ovim gestom ljepše treće doba, uljepšajmo i olakšajmo život našim herojima da mogu besplatno putovati po našoj i njihovoj Crnoj Gori.

CEP neće samo obećati nego će to i učiniti.

Besplatne kartice za sve penzionere Crne Gore.

Živjeli crnogorski penzioneri heroji rada, heroji izgradnje Crne Gore, heroji izgradnje Podgorice, na kojoj tokom bombardovanja u II svjetskom ratu nije ostao kamen na kamenu.

Zahvaljujući njima nikao je prlijepi Titograd , koji je ponovo dobio ime Podgorica, koja polako ali sigurno postaje evropski grad i grad ljepšeg života penzionera.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.