Erdogan: Trgovci oružjem i lobisti haosa koji se hrane suzama potlačenih boje se Turske

Prozvao mnoge

Erdogan: Trgovci oružjem i lobisti haosa koji se hrane suzama potlačenih boje se Turske

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan kazao je da snažna Turska "smeta lobijima oružja, lobijima haosa, trgovcima krvlju koji se hrane suzama potlačenih".

Tokom govora održanog u petak Erdogan je pozdravio rastuću ulogu Turske na međunarodnoj sceni.

"Lobiji haosa i trgovci oružjem koji se hrane suzama potlačenih uznemireni su našom prisutnošću, Turskom koja se razvija i jača. Turska smeta onima koji žele nastaviti s okretanjem starih kotača kolonijalne eksploatacije", poručio je Erdogan.

Što se tiče borbe Turske protiv terorizma, Erdogan je rekao da ne može učiniti "ni najmanji ustupak" po pitanju mira u zemlji, ponovno potvrdivši svoju odlučnost da progoni teroriste do kraja.

"Nismo ostavili prostora terorističkim grupama da dišu, bilo unutar ili izvan naših granica. Turska je izvela više od 35.500 protivterorističkih operacija protiv terorističkih grupa, uključujući terorističku organizaciju FETO – grupu koja stoji iza poraza državnog udara u Turskoj 2016. – i PKK", rekao je Erdogan.

Erdogan je takođe govorio o ulaganjima Ankare u odbrambenu industriju.

"Još jednom smo vidjeli koliko je ova industrija vitalna tokokom cyber terorističkih napada organiziranih u Libanu ove sedmice, napada u kojem su ubijene desetine i ranjene hiljade ljudi", istakao je Erdogan.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.