URA: Pozdravljamo to što su Spajić i Radunović prihvatili našu ideju, Zakon STAN ZA SVE predložićemo ponovo

URA: Pozdravljamo to što su Spajić i Radunović prihvatili našu ideju, Zakon STAN ZA SVE predložićemo ponovo

Iz Građanskog pokreta URA saopštili su da će Zakon "Stan za sve" predložiti ponovo u Skupštini.

- Drago nam je što su Spajić, Mandić i članovi njihove Vlade konačno shvatili sa kakvim problemom se suočava preko 100 hiljada građana u Crnoj Gori, odnosno oko 40 hiljada porodica koje nemaju riješeno stambeno pitanje i koje po trenutnim tržišnim cijenama ne mogu doći do svog krova nad glavom. Jeste da je kuriozitet da se baš pred lokalne izbore u Podgorici toga sjetio premijer Spajić, a nakon što se sa odmora iz Sen Tropea vratio u Crnu Goru, ali bolje ikad nego nikad -  navode u saopštenju iz URA-e.

Dodaju i da pozdravljaju što su Slaven Radunović i Milojko Spajić prihvatili njihov program "STAN ZA SVE", jer je to korak u dobrom smjeru i brzo ćemo ponovo vidjeti na djelu njihove partijske kolege u Skupštini Crne Gore, jer će naš poslanički klub opet predložiti Zakon o Fondu "STAN ZA SVE" na usvajanje.

 Rješavanje stambenih problema građana Crne Gore koji nemaju svoj stan za nas je prioritet i upravo zato smo predložili osnivanje državnog Fonda "STAN ZA SVE" preko koga bi građani mogli da po povoljnim uslovima dođu do svog krova nad glavom i to po cijeni izgradnje, odnosno, od nekih 900 eura po metru kvadratu, što je duplo manje od aktuelnih tržišnih cijena. Zato smatramo da kada je rješavanje ovog problema u pitanju, nema mjesta za bilo kakve političke kalkulacije i sujete jer interes građana mora biti svakako na prvom mjestu. Iako je bilo jasno u prethodnom periodu da je na ovom pitanju partijama Spajićeve i Mandićeve većine prije svega bio bitan njihov partijski interes- saopštili su iz URA-e.

Prema njihovim riječima, "danas, osam dana pred lokalne izbore u Podgorici dobili smo od Spajića i Radunovića bajkovita rješenja virtuelnog svijeta u kojem trenutno funkcioniše i njihova Vlada."

- Jasno je da su od njih danas građani dobili samo izmaštane puteve, izmaštane kvartove i cijenu kvadrata od 1000 eura, koja je po našem sudu previsoka, i da je 900€ neka realna cijena po aktuelnim tržišnim cijenama. Ponavljamo, pozdravljamo naglo stečenu zabrinutost Spajića za realne probleme građana, ali mislimo da bi umjesto crtanja na kompjuterskim programima, preduzimanje konkretnih zakonodavnih i drugih mjera bilo mnogo efikasnije i realnije. Zato ponovo pozivamo sve poslanike i poslanice u Skupštini Crne Gore i čitavu javnost da slobodno predlože amandmane na naš predlog Zakona "STAN ZA SVE" kako bi zajedničkim snagama došli do što boljeg zakonskog rješenja. Narednih dana će URA u Skupštini opet predložiti Zakon o Fondu "STAN ZA SVE" koji su prethodno upravo Radunović i Spajić odbili, ali svako ima pravo na drugu šansu, pa i oni. Očekujemo podršku svih poslanika da krenemo u rješavanje problema građana Crne Gore koji nemaju svoj stan - zaključuju u saopštenju.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.