Ukrajina zapalila skladište oružja u Rusiji

Ukrajina zapalila skladište oružja u Rusiji

Požar je zahvatio rusko skladište oružja duboko u zemlji, izazvavši eksplozije i zatvaranje glavnog puta, pošto je Ukrajina prošle noći lansirala više od 100 dronova na Rusiju i okupirani Krim, prenose ruski mediji i Ministarstvo odbrane.

Pogođeno skladište je samo nekoliko kilometara od drugog koje su ukrajinske bespilotne letjelice pogodile i zapalile u srijedu, ranivši 13 ljudi.

Ruske vlasti su danas zatvorile dionicu glavnog puta od 100 kilometara i evakuisale putnike sa obližnje željezničke stanice pošto je požar izazvao seriju eksplozija.

Objave uz fotografije na aplikaciji Telegram kažu da je pogođeno raketno skladište u blizini grada Toropetsa, u ruskoj oblasti Tver, 380 kilometara sjeverozapadno od Moskve i 500 kilometara od ukrajinske granice.

Drugo skladište municije i raketni arsenal su se danas poslije napada zapalili i eksplodiraju u Krasnodarskom kraju, na jugozapadu Rusije, što je izazvalo evakuaciju.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su njegove snage prošle noći oborile 101 ukrajinski dron iznad ruske teritorije i Krima.

Nema neposrednih izvještaja o žrtvama ni u jednom ruskom regionu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.