Idealna šminka za plavuše

Idealna šminka za plavuše

Čini se da je sama priroda obdarila plavuše posebnim šarmom. Ali čak i prirodi ponekad treba pomoć kada je šminka u pitanju. Da li ste ikada primijetili kako vas prave nijanse mogu pretvoriti iz slatke djevojke u pravu boginju? Danas možete biti nježni i romantični, a sjutra fatalni i misteriozni. I sve to zahvaljujući pravilno sastavljenoj kozmetičkoj torbici.

Šminka za plavuše sa plavim očima

Tokom dana: nježnost i svježina

Temelj je ključan. Izaberite svijetle teksture sa hladnim nijansama. Zamislite da slikate na praznom platnu – vaša koža treba da izgleda besprekorno, ali prirodno. Zapamtite: ne gradite tvrđavu, već stvarate remek-djelo.

Zaboravite na vruće ružičaste nijanse rumenila. Umjesto toga, izaberite nježni ton breskve ili svijetli koralni ton. Nanesite ih laganim pokretima na jagodice, kao da ste se upravo vratili iz šetnje po hladnoći.

Za dnevnu šminku izaberite pastelne nijanse sa laganim sjajem. Probajte nježno roze ili svijetlo lila – oni će divno istaći plavetnilo vaših očiju. Nanesite svjetliju nijansu na cio kapak, a hajlajter (samo kap) dodajte u ugao oka. Vaše oči će izgledati veće i izražajnije. I svi će misliti da ste se dovoljno naspavali, čak i ako ste u stvari proveli pola noći gledajući serije.

Crni ajlajner može biti previše grub za plavuše sa plavim očima. Umjesto toga, probajte tamno braon ili tamnoplavi. Nacrtajte tanku liniju duž trepavica, lagano je zgušnjavajući prema spoljašnjem uglu oka. Želite da dodate malo sjaja? Napravite strelicu. Samo nemojte pretjerivati. Izaberite obimnu maskaru u crnoj ili tamno plavoj boji. Nanesite je cik-cak pokretima od korijena do krajeva. Ne zaboravite na donje trepavice – lagani dodir maskare učiniće vaš izgled otvorenijim.

Za večernji izlazak dozvolite sebi da budete hrabriji. Šta kažete na klasični crveni karmin? Ili možda duboka nijansa šljive? Glavno pravilo je da ako se fokusirate na usne, neka šminka očiju bude u golim tonovima. Čak i ako je prilično aktivna braon, na primjer.

Da li želite da iznenadite sve na zabavi? Probajte metalik šminku. Srebrne ili svijetlo zlatne sjenke na kapcima u kombinaciji sa crnom maskarom stvoriće efekat "Nisam namjerno tako lijepa, to mi je urođeno".

Makeup za plavuše sa zelenim očima

Danju: šumska nimfa

Izaberite svijetle tonske teksture sa neutralnim tonovima. Pokrivanje treba da bude gusto, ali ne previše gusto, da bi se stvorio efekat "čiste kože". Kao da ste rođeni sa savršenim tenom.

Ako ste plavuša sa zelenim očima, birajte rumenila u nijansama prašnjave ruže ili breskve. Nanesite ih aktivnim pokretima duž linija konture. Ni ovdje nije zabranjen delikatan sjaj koji pružaju mnogi savremeni proizvodi.

Kada birate sjenke za oči, idite na delikatne ružičaste, nijanse breskve, zelenkaste ili svetlo smeđe nijanse. Blendajte ih prstima da biste stvorili opušten efekat. A sav ovaj sjaj možete upotpuniti srebrnim olovkom za oči. Ali budite oprezni, ova tehnika vizuelno sužava oči.

Za večernju šminku izaberite bogate ljubičaste, bordo ili bronzane nijanse. Oni savršeno ističu zelenu boju očiju, stvarajući spektakularan kontrast. Kako odabrati pravi karmin? Za večernji izlazak dozvolite sebi da budete hrabriji. Šta kažete na duboku nijansu vina? Ili možda bogate korale?

Da li želite da napravite zaista magičnu sliku? Probajte šminku sirene. Koristite sjenke sa zelenkastim ili tirkiznim sjajem, dodajte malo šljokica na kapke i jagodice. Upotpunite izgled vlažnim sjajem za usne i mokrim stajlingom.

Izaberite podlogu sa toplim nijansama da biste istakli mednu boju vaših očiju. Nanesite tanak sloj, obraćajući posebnu pažnju na područja oko nosa i brade. Rumenilo je, naravno, dobro, ali u vašem slučaju predlažemo da igrate po drugačijim pravilima.

Bronzer je vaš tajni sastojak. Nanesite ga laganim pokretima na jagodice, sljepoočnice i malo na nos. Zamislite da ste se upravo vratili sa odmora na Baliju (čak i ako ste u stvari sjedeli u kancelariji cijele nedjelje). Ovaj trik će učiniti da šminka izgleda još sjajnije.

Za dnevnu šminku oslonite se na breskve, zlatne ili svijetlo smeđe nijanse sjenki. One će savršeno istaći smeđu boju očiju bez preopterećenja slike. Nanesite svjetliju nijansu na cio kapak i dodajte malo tamniju nijansu u pregibe. Počnimo sa očima. Zaboravite na gole nijanse, sada je vaše vrijeme da zablistate. Večernja šminka za plavuše nikada nije bila tako očaravajuća. Izaberite bogate smeđe, bronzane ili čak ljubičaste sjenke. Nanesite tamnu nijansu na spoljašnji ugao oka i blendirajte prema sredini kapka.

Dodajte malo svetle nijanse u unutrašnji ugao – ovo će vizuelno povećati vaše oči.

Crni tečni ajlajner je savršen izbor. Nacrtajte tanku liniju duž trepavica bez nastavljanja strelice. Ili, ako ipak odlučite da nastavite, učinite strelice što je moguće više skulpturalnim, fantastičnim i dramatičnim. Da ličite na Kleopatru, samo na moderan način.

Sjaj za usne je završni dodir. Izaberite nijanse breskve ili nude sa laganim šljokicama. Pokušajte da nanesete tamniji sjaj na sredinu usana i lagano ga blendajte prema ivicama. Ovaj trik će vizuelno povećati vaše usne i dodati im volumen. Vaš cilj je da izgledate kao da ste upravo pojeli najsočniju breskvu na svijetu.

Da li želite da izgledate kao holivudska diva? Isprobajte smokea eae u smeđim tonovima. Koristite mat senke za svoju bazu i dodajte malo (ili zašto ne, mnogo) sjaja na sredinu kapka. Upotpunite izgled veštačkim trepavicama i mat karminom.

Univerzalni savjeti za plavuše

Sada kada smo pokrili glavne tačke za svaku boju očiju, hajde da pričamo o nekim univerzalnim savjetima koji će biti korisni svim plavušama, bez izuzetka.

Obrve su okvir za vaše lice

Obrve igraju izuzetno važnu ulogu u stvaranju harmonične slike. Izaberite nijansu za jedan ton tamniju od vaše kose. Sada su u trendu prirodne, blago raščupane obrve. Koristite olovku za obrve ili sjenku da popunite praznine i fiksirajte ih prozirnim gelom.

Hajlajter je vaš najbolji prijatelj

Plavuše posebno pristaje blistava koža. Izaberite hajlajter sa hladnim podtonom – savršeno će odgovarati vašem tipu boje. Nanesite ga na vrh jagodica, ispod obrva, na most nosa i iznad gornje usne. Ali zapamtite: umjerenost u svemu. Ne treba da sijate kao jelka.

Akcenti – igramo na veliko

Nemojte se plašiti eksperimentisanja sa svijetlim akcentima. Crveni karmin, olovka za oči u boji ili neonske sjenke mogu izgledati sjajno na plavušama. Glavna stvar je održati ravnotežu. Ako se fokusirate na oči, ostavite usne neutralne i obrnuto (da, to smo već rekli, ali opet za svaki slučaj).

Maskara – više volumena

Plavušama često nedostaje izražajnost u očima zbog svijetlih trepavica. Rešenje? Što bolja maskara. Izaberite formule koje ne samo da produžavaju, već i daju volumen.

Konturisanje – mudro i pažljivo

Konturisanje može učiniti čuda, ali je lako pretjerati. Izaberite kremaste teksture koje su za nijansu ili dvije tamnije od boje vaše kože. Nanesite proizvod ispod jagodica, u uglove čela i na bočne strane nosa. I onda blendajte, blendajte i ponovo blendajte.

Bronzer – za ljetnju atmosferu

Lagani dodir bronzera može učiniti čuda za plavuše. Izaberite nijansu koja izgleda prirodno na vašoj koži. Nanesite ga na jagodice, sljepoočnice i malo na nos – mjesta gdje sunčeva svjetlost obično pada. Ovo će stvoriti efekat "odmor bez odmora" koji nikome neće nauditi.

Ne zaboravite svoj vrat

Jedna od najčešćih grešaka u šminkanju je ivica temelja na liniji vilice. Uvijek nanesite podlogu i na vrat. Ovo će osigurati glatku tranziciju i prirodan izgled.

Igrajte se teksturama

Nemojte se ograničavati samo na mat ili samo svjetlucave teksture. Kombinujte ih. Na primjer, mat sjenke dobro se slažu sa blistavim sjajem za usne. Ili obrnuto – sjajne sjenke i mat karmin će stvoriti zanimljiv kontrast.

Eksperimentišite sa maskarom u boji

Da li želite da dodate malo poleta svom izgledu? Probajte obojenu maskaru. Plava ili ljubičasta maskara savršeno će istaći oči kod plavuša. Nanesite je samo na krajeve trepavica preko crne maskare za suptilniji efekat.

Ne ignorišite prajmer

Prajmer je proizvod koji se često potcjenjuje. Ali to može dramatično promijeniti dugovječnost vaše šminke. Izaberite prajmer koji odgovara vašem tipu kože. Ne samo da će produžiti vijek vaše šminke, već će učiniti vašu kožu glatkijom i ujednačenijom.

Razmotrite nijansu vaše kose

Nisu sve plavuše iste. Uzmite u obzir nijansu vaše kose pri izboru šminke. Platinastim plavušama pristaju hladni tonovi, dok plavuše sa zlatnim nijansama treba da se fokusiraju na tople tonove.

Ne zaboravite na donji kapak

Često svu pažnju posvećujemo gornjem kapku, zaboravljajući na donji. A to nije dobro. Malo sjenke ili olovke na donjem kapku može učiniti izgled izražajnijim. Samo nemojte pretjerivati – želimo lagani akcenat, a ne debelu liniju.

Zapamtite, drage plavuše, šminka nije maska, već sredstvo za isticanje vaše prirodne ljepote. Ne plašite se eksperimentisanja, ali uvijek budite svoji. Na kraju krajeva, vaš glavni adut je vaša posebnost.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.