Pokret podstanara: Predizborna kampanja postala poligon za uvrede, neistine i besmislene izjave

Pokret podstanara: Predizborna kampanja postala poligon za uvrede, neistine i besmislene izjave

Nalazimo se u vremenu kada je predizborna kampanja, koja bi trebalo da bude festival demokratije, sve više postala poligon za uvrede, neistine i besmislene izjave. Nažalost, zajednički imenitelj za sve suludiju predizbornu retoriku može se najbolje opisati stihovima našeg velikog Njegoša: “Strah životu kalja obraz često”, ocijenili su iz Pokreta podstanara.

- Upravo taj strah – strah od gubitka moći, strah od suočavanja sa istinom, strah od odgovornosti – vodi mnoge političke aktere ka srozavanju javnog diskursa. Umjesto konstruktivnog dijaloga o budućnosti našeg grada naše države, svjedoci smo neprestanih pokušaja da se neistinama i manipulacijama naruši ugled protivnika, a da se građani, kojima bi političari trebalo da služe, ostave zbunjeni i podijeljeni - ističu u Pokretu podstanara.

Poručuju da je njihova dužnost kao građana da odbace ovakav način vođenja politike.

- Da ne dozvolimo da se strah koristi kao oružje za uništavanje integriteta, istine i poštovanja u našem društvu. Pozivamo vas sve da ostanete čvrsti u svojim vrijednostima i ne podliježete praznim riječima koje se ne temelje na činjenicama, već na strahu i obmani. Jer, kao što nas Njegoš podseća, strah može kaljati obraz, ali hrabrost, čestitost i poštenje su ono što ga čuva. Ujedinjeni u toj istini, možemo izgraditi bolju budućnost - zaključuju u Pokretu podstanara.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.