Najbrža beba puzijade Ajša Kofrc, rekord ipak nije oboren
Foto: Memento

Najbrža beba puzijade Ajša Kofrc, rekord ipak nije oboren

Dječija manifestacija Sunčane Igrarije ponovo je u subotu u centru BIG Fashion Podgorica okupila veliki broj mališana svih uzrasta koji su tokom cijelog dana uživali u zanimljivim sadržajima.

U okviru programa održano je i 20. izdanje Sunčane Violeta puzijade, najpopularnijeg crnogorskog takmičenja za bebe. U puzanju se ovog puta nadmetalo 96 beba. Najbrža beba jubilarnog 20. izdanja puzijade je Ajša Kofrc koja je stazu prepuzala za 5 sekundi i 76 stotinki, pobjedivši u šestoj popodnevnoj takmičarskoj grupi.

Pobjednici u ostalim grupama su: Amar Martinović, Sofija Ivović, Đina Ražnatović, Irina Čvorović, Jovana Miranović, Matija Bokan, Una Bogićević, Ognjen Kirsanov, Ivona Marković, Šejla Kovačević, Sara Radončić, Dorotea Popović, Lazar Rajković, Uma Hot i Relja Rajović.

Rekord puzijade nije oboren pa je aktuelna rekorderka i dalje Hanna Orahovac koja je u martu ove godine stazu prepuzala za 3 sekunde i 83 stotinke.

U zabavnom dijelu programa Igrarija nastupili su plesni klubovi Akademija plesa, Tip Toe i Beauty kao i mališani iz PPU Naše malo kraljevstvo. Održane su i Erste Sportske razigrarije tokom kojih su se mališani zabavili oprobavajući se u raznim igrama, vježbali koncentraciju, pamćenje i koordinaciju pokreta uz animatore Rent a party.

U okviru kreativno-edukativnog dijela programa mališani su učestvovali u radionicama Budi dijete uz Imlek, Upoznajte Žuću Čuvara – Lovćen osiguranje i Moj ljubimac, moj heroj – PetVet centar. Gosti manifestacije bili su i mladi izviđači Odreda izviđača Stara Varoš. Oni su održali javni čas izviđaštva tokom kojeg su djeci predstavili što sve mogu da nauče na časovima izviđaštva i u kakvim sve aktivnostima mogu da uživaju ako postanu članovi odreda. 

Na kraju programa održana je Velika sunčana žurka tokom koje su mališani uživali u interaktivnim i plesnim animacijama animatora Rent a party.

U okviru sajamskog dijela manifestacije predstavili su se: Pufies, NUK, Dr Pavlović, Zewa, Čilek dječije sobe, Pampers, Patelina junior, Medo Barni, Klavir knjiga, Mini bambini i Erste banka.

“Presrećni smo i prezadovoljni što je i ovog puta tako veliki broj roditelja odlučio da dovede djecu na druženje sa nama. Uživali smo tokom cijelog dana u predivnoj atmosferi, kakvu samo dječija radost može da priredi. Veliko hvala svima koji su se družili sa nama. Sljedeće druženje zakazujemo za mart 2025. godine“, kazala je Danijela Knežević iz agencije Memento koja je organizovala događaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.